©IKEA

IKEA komt met nog meer smart home-spul, nu weer een knop

IKEA komt met nog meer smart home-spul, nu weer een knop

8 december 2023 om 16:07

Vorige week onthulde IKEA al een stel nieuwe smart home-gadgets, vandaag kom er ook nog een knop bij. Nog niet aangekondigd, maar in de webwinkel van IKEA is al wel opgedoken: de IKEA Somrig-knop. 

De Zweedse meubelzaak heeft de knop nog niet officieel aangekondigd, maar het product duikt op in onder andere de Franse, Duitse en Zweedse webwinkel van IKEA, meldt website iCulture.

De IKEA Somrig kun je zien als een opvolger van de IKEA Tradfri. Je kunt tot zes verschillende acties koppelen aan een enkele knop. Dat kan doordat je op twee plekken kunt drukken. De verschillende acties activeer je dan door kort, lang of tweemaal te drukken.

Setje stickers

Bij de knop krijg je een setje stickers, zodat duidelijk is welke acties je hebt geprogrammeerd. Denk aan het uitschakelen van alle lampen of een wekker zetten. Deze stickers zijn vooral handig als je meerdere knoppen in huis wil plaatsen.

De Somrig heeft een enkele AAA-batterij nodig en moet verbonden worden aan een Dirigera- of Tradfri-hub De nieuwe knop gaat tussen de 7 en 10 euro kosten, dat verschilt per land. In de Nederlandse IKEA-webshop is de knop nog niet te vinden.

Mis niks, volg ons WhatsApp-kanaal of abonneer je op de Bright Daily nieuwsbrief.