©TCL

Deze verbluffend grote TV moet Samsung en LG verslaan

Deze verbluffend grote TV moet Samsung en LG verslaan

8 januari - 21:11

Fabrikant TCL heeft een enorme nieuwe tv onthuld van maar liefst 115 inch, met een paar opzienbarende specs. Met de nieuwe miniLED-tv wil het Chinese merk concurrenten als Samsung, Hisense en LG in het premium segment naar de kroon steken.

TCL staat misschien niet bekend als een premium tv-merk, maar daar wil het Chinese bedrijf dit jaar verandering in brengen. Op de techbeurs CES 2024 in Las Vegas maakt TCL indruk met een kolos van een televisie van 115 inch. De 115QM89 is daarmee de grootste MiniLED-tv met Quantum Dot-technologie, voor een grotere kleurexpressie.

20.000 dimzones

De MiniLED-achtergrondverlichting is opgesplitst in 20.000 afzonderlijke dimzones. Dat moet zorgen voor een betere weergave van onder meer schaduwen en highlights, waardoor films en series er levendiger uitzien.

De televisie heeft een nieuwe chip, de TCL AIPQ ULTRA-processor, omdat er volgens het bedrijf 'nog meer rekenkracht nodig is voor zulke hoge zonecontrole om enorme, maar toch zuivere beelden te garanderen'. Ook de piekhelderheid is vrij heftig: 5000 nits, wat ook meer is dan de concurrentie. 

De prijs

De tv beschikt over een 6.2.2.-kanaals speakersysteem met speciale naar boven gerichte luidsprekers en ondersteuning voor Dolby Atmos. Op de tv kun je gamen met 144 Hz in 4K.

En dan de prijs, die is ook niet mals: 19.999 dollar. TCL moet nog bekendmaken wanneer de 115QM89 in Europa verschijnt en wat de Europese prijs wordt.

Meer hoogtepunten van gadgetbeurs CES 2024.