©Netflix

Nieuwe Star Trek-film in de maak met regisseur van Star Wars-serie Andor

Nieuwe Star Trek-film in de maak met regisseur van Star Wars-serie Andor

11 januari - 11:35 Laatste update: 11:56

Er is eindelijk weer een nieuwe Star Trek-film in de maak. De regie van de film, die terug gaat naar de start van Starfleet, is in handen van de regisseur achter Star Wars-serie Andor. 

De film speelt zich tientallen jaren af voor de film Star Trek uit 2009, meldt website Deadline. De regie is in handen van Toby Haynes, die onder andere zes afleveringen van de geroemde Star Wars-serie Andor heeft geregisseerd. Andor is genomineerd voor acht Emmy's.

Het script voor de film wordt geschreven door Seth Grahame-Smith, die eerder werkte aan Abraham Lincoln: Vampire Hunter en The Lego Batman Movie. De film wordt net als eerdere Star Trek-films geproduceerd door Bad Robot van J.J. Abrams.

Star Trek Beyond uit 2016 is op dit moment de nieuwste Star Trek-film. Beyond is het derde deel van een reeks met acteur Chris Pine als James T. Kirk en Zachary Quinto in de rol van Spock. Deadline zegt van bronnen gehoord te hebben dat het vierde deel in deze serie nog steeds in de maak is.

Veel Star Trek-series

De afgelopen jaren zijn er wel veel Star Trek-series verschenen. Nadat Star Trek: Discovery de interesse in het merk weer nieuw leven inblies, verschenen onder andere Star Trek: Picard, Star Trek: Lower Decks en Star Trek: Strange New Worlds op verschillende streamingdiensten.

Mis niks, volg ons WhatsApp-kanaal of abonneer je op de Bright Daily nieuwsbrief.