© Unsplash

Lost Sony straks het grootste minpunt van de PS5-controller op?

Lost Sony straks het grootste minpunt van de PS5-controller op?

11 januari - 13:49

Mogelijk staat Sony op het punt het grootste minpunt van de DualSense-controller bij de PlayStation 5 op te lossen: de wat karige accuduur zou met dik vijftig procent worden vergroot.

Officieel heeft Sony nog niks aangekondigd, maar bij de Amerikaanse-Canadese winkelketen is ineens een controller genaamd de 'DualSense V2' opgedoken. Veel daarbij is hetzelfde gebleven: het ontwerp is identiek en de prijs ligt net als bij de eerste variant nog op 90 dollar.

Eén verschil valt wel op bij de omschrijving van het product bij de webwinkel. De controller zou een 'uitzonderlijke batterijduur van 12 uur hebben'. Dat ligt een stuk hoger dan bij de eerste DualSense, waarbij een gebruikstijd van 7 tot 8 uur werd beloofd.

In de praktijk vaak minder

Die 7 tot 8 uur lagen in de praktijk nog wel eens wat lager, vooral als een game veel van de geavanceerde functies van de controllers gebruikt. Een grotere accu bij de V2 kan helpen om de gebruikstijd in elk geval constant boven de acht uur te houden.

In 2022 bracht Sony ook een tweede, duurdere versie van de PlayStation-controller op de markt, vol met aanpasbare knoppen.