Skiën op straat: met deze elektrische ski's haal je 80 km/u

©Skwheel

Skiën op straat: met deze elektrische ski's haal je 80 km/u
11 januari om 19:45
Laatste update: 12 januari om 01:38

Op de techbeurs CES 2024 komen deze week veel toffe nieuwe gadgets voorbij. Zo ook een gadget die je overal laat 'skiën' zonder sneeuw. 

SKwheel - spreek uit als Skywheel - uit Parijs heeft elektrische ski's laten zien op de CES 2024. Alleen bestaan de ski’s niet alleen uit latten, maar zijn er ook wielen onder geplaatst. Zo kan je net doen alsof je skiet, terwijl je gewoon over de weg rijdt. Of niet over de weg, want de ski’s zijn ook geschikt voor off-road gebruik.

Net echte ski's

Natuurlijk heb je met een paar wielen onder je voeten niet direct een ski-ervaring. Je hebt bijvoorbeeld ook elektrische stepjes en elekrische rolschaatsen. Wat anders is aan deze ski’s is dat de voorwielen draaien ten opzichte van de plankjes waar je voeten op staan. Dit zou het skigevoel moeten nabootsen.

Remmen met afstandsbediening

Bovendien hoef je niet bang te zijn dat je te langzaam gaat met deze SKWheel One, want er zijn vier wielen met elk 600 Watt aan vermogen, waardoor je tot 80 km/u kan gaan. Dit is wel de speciale editie: de normale variant die geschikt is voor op de openbare weg is gelimiteerd tot 25 km/u en kan die snelheid 30 kilometer lang volhouden. Helaas gebeurt het versnellen en remmen met een afstandsbediening: niet zo natuurlijk dus.

De Skiset is nog niet in de winkel te koop: op Indiegogo kan je wel al een paar reserveren voor 1750 dollar (1600 euro). De eerste levering staat gepland in juni.

De kans is overigens gering dat deze elektrische ski's ooit legaal in Nederland de weg op mogen. Ze vallen duidelijk niet onder de regelgeving voor elektrische fietsen en zelfs de meeste e-stepjes zijn nog niet toegestaan op de openbare weg.

Mis niks, volg ons WhatsApp-kanaal of abonneer je op de Bright Daily nieuwsbrief.