©Google

Robotmascotte van Android heeft eindelijk een echte naam

Robotmascotte van Android heeft eindelijk een echte naam

12 januari - 16:45

Lang werd het robotje van Android de bugdroid genoemd, maar na vijftien jaar heeft de mascotte een echte naam: The Bot.

Google noemt de nieuwe naam in een blog over CES 2024. Het is tijdens de techbeurs mogelijk om The Bot via augmented reality je de weg te laten wijzen.

The Bot is sinds het begin van Android al de mascotte en het logo van het besturingssysteem. Het design komt van Google-ontwerper Irina Blok, vanuit de opdracht 'iets met een robot er in'. Binnen het ontwikkelteam van Android werd het ontwerp van Blok zo populair, dat Google besloot er een officieel logo van te maken.

Recentelijk nog een make-over

Lange tijd werd er bij elke nieuwe versie van Android buiten het Google-hoofdkantoor een fysiek beeld van de robot onthuld. Bij Android Lollipop (5.0) hield de mascotte bijvoorbeeld een enorme lolly vast en Android Oreo (8.0) had hij een Oreo-koekje als lijf.

Vorig jaar september kreeg The Bot nog een flinke make-over. Niet alleen oogt het robotje nu meer 3d, maar hij hoeft ook niet altijd meer groen te zijn. zo kan The Bot blauw zijn, een hoedje ophebben, uit het materiaal van een discobal bestaat of de kleuren van de Pride-vlag hebben.

Lees meer over Android.