© Beeper

Wéér problemen met iMessage-app voor Android: 'Apple doet dit expres'

Wéér problemen met iMessage-app voor Android: 'Apple doet dit expres'

14 december 2023 om 16:25

Werkt Beepers iMessage-app voor Android nou wel of niet? Er lijkt een kat-en-muis-spel tussen de appmaker en Apple gaande te zijn, met als nieuwste ontwikkeling een blokkade die een aantal berichten in de weg zit.

iMessage is al jarenlang exclusief voor iOS, tot grote frustratie van sommige Android-gebruikers. De nieuwe app Beeper Mini beloofde daar wat aan te doen: ze hadden het iMessage-protocol grotendeels nagemaakt en in een app gestopt, zodat je ook op je Android kunt iMessagen.

De app moest veiliger zijn dan bijvoorbeeld de chatapp van Nothing, die je iMessages ergens op een afgelegen Mac liet afleveren. Beeper heeft echter moeite om zijn app in leven te houden.

Een paar dagen na introductie dichtte Apple de kwetsbaarheid in iMessage waarmee Beeper binnen wist te komen bij de chatdienst. Het werd onmogelijk om met een Android-telefoonnummer te iMessagen, maar Beeper werkte daar omheen met een nieuw systeem dat met Apple ID’s werkt.

'Apple doet dit expres'

Daarmee leek Beeper weer in de lucht te zijn, totdat bleek dat ongeveer vijf procent van de gebruikers berichten niet goed ontvangt. "Apple lijkt expres deze berichten te blokkeren", schrijft het team achter Beeper op Twitter. "Door de app te herinstalleren los je het probleem op."

Een bugfix-update moet Apples blokkade helemaal opheffen en is zojuist voor iedereen beschikbaar gesteld. Die update is er al voor de cloudversie van Beeper en moet snel ook in de Android-app verschijnen.

Kat-en-muis-spel

En nu? Beeper verwacht dat de app straks blijft werken, maar het kan net zo goed de volgende stap in het kat-en-muis-spel tussen Beeper en de techreus zijn. Met een volgende blokkade van de app op de loer.

De appmaker lijkt zich daar ook goed van op de hoogte te zijn. "We snappen dat dit ontzettend onhandig is voor jullie", schrijft de ontwikkelaar op Twitter. "Het is onwijs irritant dat Apple Android-gebruikers benadeelt alleen maar omdat ze beveiligde chats willen hebben. We snappen het als je Beeper weer wil verwijdert en hopen dat je later terugkomt."