©Apple

Apple Vision Pro komt binnenkort naar meer landen: wanneer zijn wij aan de beurt?

Apple Vision Pro komt binnenkort naar meer landen: wanneer zijn wij aan de beurt?

16 januari - 19:25 Laatste update: 17 januari - 16:30

Volgens Apple-analist Ming-Chi Kuo zal de Vision Pro nog voor WWDC buiten de Verenigde Staten lanceren. Wel mist de bril aanvankelijk een functie.

De Vision Pro lanceert op 2 februari in de Verenigde Staten, maar Apple houdt de lippen stevig op elkaar over een releasedatum voor andere landen. Kuo voorspelt dat de bril in ieder geval nog voor WWDC 2024 buiten de Verenigde Staten verschijnt.

Ontwikkelaarsconferentie WWDC 2024 vindt plaats in juni. Ontwikkelaars van over de hele wereld komen dan samen, waardoor het volgens Kuo de ideale plek is om besturingssyteem visionOS te promoten. Het is dan verstandig om de bril eerst breder beschikbaar te maken.

Welke landen eerst?

De reden waarom de Vision Pro niet direct wereldwijd beschikbaar is, ligt volgens Kuo aan de beperkte voorraad van de bril. Apple zou eerst willen zorgen dat de verkoop in de Verenigde Staten soepel verloopt en heeft volgens de analist ook tijd nodig om aan de wetgeving van andere landen te voldoen.

Het is nog niet duidelijk welke andere landen eerst aan de beurt zijn. Waarschijnlijk zal de bril eerder in het Verenigde Koninkrijk, Duitsland en Frankrijk verkrijgbaar zijn dan in Nederland.

Er mist een functie

Bij de launch van de Vision Pro mist mogelijk een functie. Apple heeft recentelijk een video over de bril aangepast, zowel op YouTube als op zijn eigen website. De functie Open Sky Environment is uit de video verwijderd. Met deze functie kun je het plafond van de ruimte waar je zit veranderen in een virtuele lucht. Ook elders op de Apple-website is een verwijzing naar deze functie verwijderd.

De kans is groot dat Open Sky Environment dus niet te gebruiken is zodra de Vision Pro op 2 februari in de Verenigde Staten lanceert. Wel laat Apple weten dat je bij de launch 3d-films van Disney Plus kunt kijken, waaronder Avatar: The Way of Water, Encanto, Avengers: Endgame en Star Wars: The Force Awakens. 

Lees meer over de Vision Pro.