© Fox/YouTube

Tesla's gestrand door extreme kou: de accu laadt niet meer op

Tesla's gestrand door extreme kou: de accu laadt niet meer op

16 januari - 22:26 Laatste update: 23:50

Het is al langer bekend dat elektrische auto’s in koud weer een korter rijbereik hebben. Rond de Amerikaanse stad Chicago, waar het momenteel -20 graden Celsius is, ging het zelfs verder dan dat. Meerdere Tesla's kwamen er vast te zitten, omdat ze simpelweg niet meer opgeladen konden worden.

Een parkeerplaats vol Tesla’s, en geen enkele kan vertrekken. Daar berichtte Fox News over, nadat de elektrische auto's door de extreme kou in Chicago niet meer konden opladen. 

Een van de Tesla-eigenaren vertelde aan de Amerikaanse nieuwszender dat hij al drie uur zat te wachten, maar dat de accu nog altijd op 0 procent stond. Een andere vertelde aan Fox dat hij Tesla had gebeld, maar geen hulp kreeg. Verschillende Tesla-chauffeurs moesten hun auto laten wegslepen, schrijft Electrek

Wat is de oorzaak?

Volgens Electrek bestaat de kans dat dit te wijten is aan de eigenaren zelf. Tesla beveelt aan dat mensen hun auto voorconditioneren voor ze gaan opladen. Normaal gezien gebeurt dat echter vanzelf wanneer je in je GPS aangeeft dat je naar een Tesla Supercharger gaat, meldt de website.

Een van de mensen waar Fox mee sprak, denkt dat het probleem niet aan de auto's zelf ligt. "Ik denk dat het minder te maken heeft met het voertuig zelf en meer met de infrastructuur."

Meer nieuws over Tesla.