© Samsung

Samsung komt met een slimme ring: dit weten we er over

Samsung komt met een slimme ring: dit weten we er over

17 januari - 21:51 Laatste update: 21:59

Samsung kondigde woensdagavond zijn nieuwe Galaxy S24-smartphones aan. Maar de fabrikant heeft binnenkort nog meer in petto: een gadget voor aan je vinger.

Tijdens het evenement stelde Samsung ook de Galaxy Ring voor. Het zit 'm in de naam: de Zuid-Koreaanse techreus gaat een slimme ring op de markt brengen. Veel is er nog niet over bekend. Samsung beschreef de ring als een 'krachtige' tool voor gezondheid en welzijn.

Technische details heeft Samsung nog niet gegeven. Wat de ring gaat kosten, is evenmin duidelijk. Eigenlijk is alleen bekend hoe de ring eruitziet. De gadget lijkt een glad exterieur te krijgen, met weinig features. In het presentatiefilmpje is wel te zien dat aan de binnenkant een paar sensoren zitten, maar wat die doen, blijft nog even gissen.

Hartslag meten

Het lijkt bijna vanzelfsprekend dat de ring een hartslagmeter krijgt. In een patent dat in 2022 door Samsung werd aangevraagd voor een slimme ring, werd gesproken over de mogelijkheid om zowel de hartslag als bloeddruk te meten.

De ring in dat patent was ook in staat om apparaten in je smart home te bedienen, zoals je televisie of laptop.

Niet de eerste slimme ring

Samsungs idee is opvallend, maar het is lang niet het eerste bedrijf dat een slimme ring op de markt wil brengen. Op de techbeurs CES 2024 in Las Vegas vorige week werden meerdere nieuwe slimme ringen aangekondigd. "Dit is misschien het jaar van de slimme ring", zei The Verge zelfs. Stuk voor stuk bieden die gezondheids- en sportfuncties aan die ze aantrekkelijk moeten maken voor kopers.

De bekendste slimme ring is momenteel die van het Finse bedrijf Oura. De eerste versie werd al in 2017 gelanceerd. De slimme ringen van Oura kosten vanaf 329 euro. Daarbovenop betaal je ook nog eens maandelijks 6 euro voor een abonnement om de app te gebruiken. Of Samsung een abonnementsformule zal gebruiken, is nog niet bekend.

Andere namen afgevallen?

Vorig jaar kwamen andere merknamen die Samsung voor een slimme ring had gedeponeerd naar buiten: Galaxy Circle, Galaxy Index, Galaxy Insight en Galaxy Pulse. Dan klinkt Galaxy Ring toch een stuk logischer.

Meer weten over het nieuws van Samsung? Beluister onze podcast, kijk naar onze video of lees onze artikelen.