© Apple

Dit heeft Apple bedacht om nekpijn door de Vision Pro tegen te gaan

Dit heeft Apple bedacht om nekpijn door de Vision Pro tegen te gaan

25 januari - 20:16

Apple heeft met zijn nieuwe mixed reality-bril Vision Pro mogelijk goud in handen. Maar niet als je vaak nekpijn krijgt tijdens het dragen van de headset. Hoewel de Apple-bril niet zo zwaar is vergeleken met sommige concurrenten, maakt de iPhone-producent zich toch zorgen dat je er last van je nek van krijgt. 

Uit een patent dat vandaag is gepubliceerd, blijkt dat Apple er al een oplossing op bedacht heeft. De Vision Pro gaat meten hoeveel je nek belast wordt door naar je houding te kijken en zal je waarschuwen als er te veel spanning op je nek dreigt te komen.

Betere houding aannemen

Apple legt in zijn patent uit dat ze daarvoor gebruik gaan maken van verschillende niveaus en het bedrijf gebruikt hiervoor een soort thermometer. Als gebruikers het eerste niveau bereiken, zou de bril bijvoorbeeld heel slim kunnen uitrekenen hoe hij de visuele inhoud zo kan verplaatsen dat de gebruiker een betere positie aanneemt. Daar merk je dus vrij weinig van, maar toch kan het de belasting verminderen.

Iets minder ongemerkt is het als je boven het tweede belastingsniveau uitkomt. Dan gaat Apple mogelijk aan de gang met toeters en bellen. Eerst zal er rondom je scherm een ring van licht verschijnen om je te laten weten dat je je houding aan moet passen.

Rekoefeningen

Als dat niet helpt, heeft Apple bedacht dat je een audiosignaal te horen krijgt en boven het derde niveau krijg je een melding dat je je spieren te veel belast. Als laatste redmiddel biedt het bedrijf aan om te starten met een strechsessie wanneer je nekspanning boven het vierde niveau uitkomt.

Uiteraard legt het bedrijf in de meldingen niet de schuld neer bij zijn eigen slimme bril. In het patent zien we nergens een melding staan die zegt dat het het verstandigst zou zijn om je bril gewoon even af te zetten en iets anders te gaan doen.

Lees meer nieuws over Apple, of blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief.