© Unsplash

Oh jee: verliest de Nintendo Switch 2 zijn OLED-scherm?

Oh jee: verliest de Nintendo Switch 2 zijn OLED-scherm?

26 januari om 14:44

Volgens een nieuw gerucht verliest de Nintendo Switch 2 een geliefd onderdeel van het meest recente model: de nieuwe gameconsole zou geen oled-scherm krijgen.

Dat vertelt Omdia-marktanalist Hiroshi Hayase aan Bloomberg. Hayase is al langer gespecialiseerd in de beeldschermenmarkt en heeft daar vaker geruchten over die achteraf blijken te kloppen. Volgens hem wil Nintendo weer terug naar een LCD-display.

De eerste Nintendo Switch uit 2017 had ook een LCD-scherm. In 2021 kwam het bedrijf met een nieuw model dat een oled-scherm voorop heeft, wat veel rijkere kleuren en diepere zwartwaarden biedt.

Volgens eerdere geruchten is de Nintendo Switch 2 vooral een upgrade met betere specificaties dan zijn voorganger, waardoor werd gehoopt op wederom een OLED-display. Maar dat lijkt nu toch niet te gebeuren.

Groter scherm

Volgens Hayase krijgt de Switch 2 een scherm van 8 inch - een maatje groter dan bij de huidige Switch (6,2 inch) en de Switch OLED (7 inch).

Verdere details over het scherm ontbreken, maar we duimen voor een hogere resolutie van minstens 1080p. De Switch heeft een relatief lage 720p-resolutie.

Naar alle waarschijnlijkheid zal de Nintendo Switch 2 ergens in 2024 worden onthuld.

Meer over de Nintendo Switch. Abonneer je gratis op de Bright Nieuwsbrief.