© Fossil

Fossil gaat geen smartwatches meer maken

Fossil gaat geen smartwatches meer maken

27 januari - 17:32

Horlogebedrijf Fossil gaat geen smartwatches meer uitbrengen na de huidige generatie. In plaats daarvan gaat het bedrijf zich weer focussen op de productie van traditionele horloges.

De Gen 6, die in 2021 gelanceerd werd, is de laatste smartwatch van Fossil. Er komt dus geen Gen 7 aan. Dat laat het bedrijf weten aan The Verge. Gebruikers zullen hun huidige smartwatches nog een aantal jaar kunnen updaten, maar een exact tijdsschema geeft Fossil niet.

Volgens Fossil gaat het zich vooral bezighouden met de productie van traditionele mechanische horloges, maar ook sieraden en lederwaren. "Fossil Group heroriënteert middelen om onze belangrijkste kracht en de kernsegmenten van ons bedrijf te ondersteunen die sterke groeimogelijkheden voor ons blijven bieden”, vertelde een woordvoerder van Fossil aan The Verge. 

Geen verrassing

Dat Fossil uit de smartwatch-markt stapt, is eigenlijk geen verrassing. Het bedrijf kwam dit jaar niet met een smartwatch naar techbeurs CES 2024 en er doen al langer geruchten de ronde dat het zou stoppen in dit segment. Vorig jaar circuleerden er nog berichten dat er wel gewerkt werd aan een Gen 7, die zou worden uitgerust met een Qualcomm Snapdragon W5-processor, maar die plannen zijn niet gematerialiseerd. 

Wear OS

Fossil was een van de eerste merken die smartwatches op basis van Wear OS uitbracht, Googles besturingssysteem voor slimme horloges. De laatste jaren zijn echter steeds meer bedrijven Wear OS gaan gebruiken, waaronder Samsung, OnePlus en Google zelf, dat recent zijn Pixel 2-smartwatch lanceerde.

Meer nieuws over smartwatches en schrijf je in op de gratis nieuwsbrief van Bright