©Samsung

Samsung Galaxy S24 slaat straks mogelijk alarm als je een auto-ongeluk hebt gehad

Samsung Galaxy S24 slaat straks mogelijk alarm als je een auto-ongeluk hebt gehad

29 januari - 20:56 Laatste update: 21:16

Steeds meer smartphones kunnen detecteren of je in een auto-ongeluk terecht bent gekomen, maar de nieuwe Samsung Galaxy S24 nog niet. Dat verandert mogelijk binnenkort.

Heb je onder andere een moderne Google Pixel of iPhone op zak, dan weet het toestel of je in een auto-ongeluk terecht bent gekomen. Als je zelf dan niet in staat bent om het alarmnummer te bellen, doet de smartphone dat voor jou.

Het is opvallend dat de Galaxy S24 deze functie nog niet heeft, maar dat kan veranderen. Website Android Police kwam er achter dat zowel de Galaxy S24 als de Galaxy Z Fold 5 de middelen hebben om een auto-ongeluk op te merken.

Nieuwe sensor

Door via de app Tasker de sensoren van de toestellen uit te lezen, bleek daar 'Car Crash Detect Wakup' tussen te staan. Op een oudere Galaxy S23 Ultra was de sensor niet te vinden.

Dat wijst erop dat de sensor echt nieuw is en mogelijk via een later update daadwerkelijk wordt ingezet. Het is ook mogelijk dat de sensor niet goed genoeg werkte en Samsung de functie daarom heeft geschrapt.

Lees meer over Samsung, of schrijf je in voor de gratis Bright Nieuwsbrief.