© Ishan Agarwal

Samsung Bixby ziet er nu uit als... Siri van Apple

Samsung Bixby ziet er nu uit als... Siri van Apple

30 januari - 21:12

Samsung-assistent Bixby heeft een makeover gekregen. De slimme spraakassistent van het Zuid-Koreaanse merk heeft daardoor voortaan wat weg van Siri van Apple.

Je kan de nieuwe Samsung Bixby openen door de zijknop ingedrukt te houden, net als bij de iPhone. Als je dat doet, verschijnt er een blauwe cirkel, waarna je een spraakcommando kan geven. Zeg je een paar seconden lang niets, dan verschijnt er een tekstvak waar je een tekstuele input kan geven.

De nieuwe Bixby werd eerder deze maand al getest. Met de update lijkt het erop dat deze versie voor alle gebruikers beschikbaar wordt. De update, versie 3.3.53.16, verschijnt voor alle gebruikers van Samsung-apparaten met One UI 6.0 of hoger. Ook eigenaren van de Galaxy Tab-tablets met One UI 6.0 of hoger kunnen de nieuwe Bixby gebruiken.

Geen nieuwe functies

Voorlopig lijkt het er echter niet op dat Bixby nieuwe capaciteiten krijgt. Net voordat de Samsung Galaxy S24 eerder deze maand gelanceerd werd, liet het bedrijf dat weten. Dat is opvallend, want met het nieuwe vlaggenschip zet Samsung sterk in op AI-capaciteiten

Bixby bestaat al sinds 2017. De app kan worden gebruikt als stemassistent, net als Siri, Google Assistant of Amazon Alexa, maar heeft ook wat functionaliteiten die Bixby moet onderscheiden van de concurrentie. Zo kan je met Bixby ook allerlei instellingen op je smartphone aanpassen of bepaalde taken automatiseren.

Samsung gaat vol voor AI

Hoewel Bixby geen AI-upgrade krijgt, doet Samsung wel veel met kunstmatige intelligentie in zijn Galaxy S24. Als je iemand belt die een andere taal spreekt, kan je smartphone het gesprek in real-time vertalen. Ook bij het schrijven kan AI je helpen om je tekst te verbeteren. De software van de Galaxy S24 kan verder teksten transcriberen en de video- en fotosoftware is ook voorzien van AI.

Lees meer over Samsung, of schrijf je in voor onze Bright Nieuwsbrief.