© Polestar

Nederlandse prijzen Polestar 4 bekend: dit ga je betalen

Nederlandse prijzen Polestar 4 bekend: dit ga je betalen

31 januari - 12:45

De Polestar 4 is sinds vandaag te koop in Europa. Je kan de elektrische auto in Nederland vanaf 64.800 euro kopen. De eerste exemplaren zullen vanaf augustus geleverd worden.

Voor dat geld krijg je de Polestar 4 Long Range Single Motor. Die heeft een actieradius van zo’n 610 kilometer. Dat wordt mogelijk gemaakt door een 100 kWh-accu van 400 volt. Van die capaciteit kan je 94 kWh benutten. Snelladen is mogelijk tot 200 kW. Om van 10 naar 80 procent te laden, tel je volgens Polestar zo’n 30 minuten.

De enkele elektromotor verschaft 272 pk en een koppel van 343 Nm. Daarmee haal je vanuit stilstand in 7,1 seconden een snelheid van 100 kilometer per uur. De topsnelheid van dit model bedraagt 200 kilometer per uur.

Krachtigere versie

Als het basismodel niet genoeg is, kan je ook kiezen voor de Long Range Dual Motor-uitvoering. Die kan je krijgen vanaf 72.800 euro. De twee elektromotoren in dit model leveren 544 pk, met een koppel van 686 Nm. Daarmee haal je op 3,8 seconden 100 kilometer per uur. 

De maximumsnelheid blijft hetzelfde. Ook de accu blijft onveranderd vergeleken met het basismodel. De Long Range Dual Motor-versie krijgt een actieradius van rond de 580 kilometer. Ook dit model kan tot 200 kW snelladen. Voor de 8.000 euro die je bovenop het basismodel neerlegt, krijg je ook remmen van Brembo. Ook krijg je een geüpgradede ophanging.

Nog wat cijfers

De Polestar 4 heeft vijf zitplaatsen en een lengte van 4,84 meter. Inclusief de spiegels is de auto 2,14 meter breed. De hoogte bedraagt 1,53 meter en de wielbasis telt net geen 3 meter. 

Beide uitvoeringen krijgen een kofferbak van 526 liter. Als je de achterbank naar beneden doet, wordt dat verdriedubbeld naar 1.536 liter. Vanvoor kan je nog eens 15 liter kwijt. Is dat niet genoeg, dan kan je ook 1.500 kilo trekken met de Single Motor-uitvoering en 2.000 met de Dual Motor.

Ook opvallend: de Polestar 4 krijgt geen achterruit. Ook een middenspiegel ontbreekt daardoor. In de plaats krijg je een scherm, waarop beelden te zien zijn die door de achtercamera gemaakt worden.

Upgrades

De Polestar 4 Long Range Single Motor kan geüpgraded worden met het Pilot Pack, Pro Pack of Plus Pack. Daar betaal je respectievelijk 1.500, 2.000 en 5.500 euro voor. De Dual Motor kan je verkrijgen met een van die drie paketten, maar als je al het Pluspakket hebt ook met het Performance Pack, voor een bijkomende kostprijs van 4.500 euro.

Met het Pilot Pack krijg je hulp bij het veranderen van rijstrook, alsook bij het remmen en versnellen. Het Pluspakket voegt daar nog een aantal zaken aan toe, zoals onder andere een audiosysteem van Harman Kardon, extra displays, een verwarmd stuur en achterstoelen (standaard krijg je enkel verwarmde voorstoelen), elektrisch verstelbare stoelen en een luxueuzer interieur.

Kies je voor het Propakket, krijg je 21 inch lichtmetalen velgen, zwarte gordels met een streep in Swedish Gold. Ook de ventieldoppen krijgen diezelfde gouden kleur. Als je ook voor het Performance Pack kiest, krijg je onder andere velgen van 22 inch, een performance-chassis, geüpgradede gouden remklauwen en ‘op maat ontwikkelde Pirelli P Zero-banden’. Ook bij dit pakket krijg je gouden ventieldoppen en ditto veiligheidsgordels.

Meer elektrische auto's en blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief.