©Samsung

Vergeet Fitbit: deze nieuwe fitness-smartwatch van Samsung komt eraan

Vergeet Fitbit: deze nieuwe fitness-smartwatch van Samsung komt eraan

31 januari - 20:28

Samsung gaat binnenkort met een nieuwe fitnesstracker de strijd aan met onder andere Fitbit. Over de nieuwe Samsung Galaxy Fit 3 is nu bijna alles uitgelekt, waaronder het nieuwe ontwerp, dat meer op een smartwatch lijkt.

Samsung heeft veel details over de nieuwe Galaxy Fit 3 zelf per ongeluk al gepubliceerd op een productipagina op zijn Arabische site. Na die fout werd de pagina weer weggehaald, maar toen was het al te laat en hadden techsites de informatie al vastgelegd. De publicatie op een officieel Samsung-kanaal betekent dat de introductie van de nieuwe tracker niet al te lang op zich zal laten wachten. Dat is ook hoog tijd, want de voorganger Galaxy Fit 2 stamt uit 2020. 

De nieuwe Samsung-fitnesstracker krijgt een behuizing van aluminium in plaats van kunststof en een groter scherm van 1,61 inch in plaats van 1,1 inch. Daardoor is de Fit 3 meer een smartwatch dan zijn voorganger. In november doken al afbeeldingen van de Galaxy Fit 3 op, waarop te zien was dat het uiterlijk van het apparaat wat weg heeft van de Apple Watch

Bloedzuurstof meten en valdetectie

De nieuwe wearable krijgt een accuduur van 13 dagen. Ook is de waterdichtheid verbeterd, goed voor een certificering met IP68 en 5ATM. De gadget is daarmee bestand tegen een druk gelijk aan ongeveer 50 meter. De Galaxy Fit 3 verschijnt waarschijnlijk in grijs, zilver en rosé goud.

Voor het eerst op een fitnesstracker van Samsung kan de Fit 3 het bloedzuurstofniveau meten. Daarnaast komt er een nieuwe functie voor valdetectie en zijn de slaapfuncties uitgebreid, met een slaapcoach en detectie van snurken. Veel specs en functies zijn daarmee al uitgelekt, maar de prijs van de Fit 3 is nog niet bekend. 

Lees meer nieuws over Samsung en blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief.