©PlayStation Studios

Metal Gear-brein Kojima werkt aan nieuwe 'action-espionage'-game

Metal Gear-brein Kojima werkt aan nieuwe 'action-espionage'-game

1 februari - 11:55

Legendarische game-regisseur Hideo Kojima werkt nu nog hard aan Death Stranding 2, maar een volgende titel staat alweer op de kalender: Physint, een game in hetzelfde spionage-genre als zijn Metal Gear Solid-titels.

Hoewel Kojima games in allerlei genres heeft gemaakt, werd hij toch het grootste met de Metal Gear Solid-games die hij voor Konami maakte. Hij was dat genre een tijdje uitgesproken beu en kreeg met de game Death Stranding ruim baan voor iets totaal nieuws – die game is zo vreemd dat hij zich nauwelijks in een genre laat vangen. Het vervolg van Death Stranding verschijnt volgend jaar, weten we sinds een bijna 10 minuten lange trailer van vannacht.

Maar dus ook die nieuwe PlayStation-game game Kojima, genaamd Physint. Samen met PlayStation Studios-topman Hermen Hulst kondigt Kojima zijn terugkeer naar het action-espionage-genre aan. Duidelijk is dat Kojima ook nu weer de grenzen tussen game en film wil laten vervagen, met een groots verhaal en het gebruik van echte acteurs, net zoals in Death Stranding.

Opnieuw sluipen en kruipen

De Metal Gear Solid-games kenmerkten zichzelf altijd door complexe verhalen vol maatschappijkritiek, waarbij de speler sluipend en kruipend door levels moest bewegen. Vijanden moesten zo stilletjes mogelijk uitgeschakeld worden, afgewisseld door vaak bovennatuurlijke eindbazen.

Een remake van Metal Gear Solid 3 wordt momenteel door Konami ontwikkeld, maar zonder betrokkenheid van Kojima. Wel is de regisseur druk bezig aan nog een titel, deze exclusief voor de Xbox: OD, een game die speelt met 'de grenzen van de angst'. Verder wordt er ook gewerkt aan een verfilming van Death Stranding.

Meer games en blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief.