© Tenways

Wordt dit de goedkoopste elektrische bakfiets van het moment?

Wordt dit de goedkoopste elektrische bakfiets van het moment?

2 februari - 15:22 Laatste update: 3 februari - 08:16

E-bike-fabrikant Tenways, bekend om zijn betaalbare elektrische fietsen, lijkt op het punt te staan een elektrische bakfiets of cargo bike aan te kondigen.

Daar hint de fietsenmaker sterk naar op zijn Instagram-account. Ze beloven over drie dagen een nieuw product aan te kondigen. Wat het wordt verklappen ze niet, maar een klein gedicht hinten ze sterk:

I zip through the city, quiet and quick, Dodging the traffic, thin and slick, Carrying parcels, flowers and mail, Through sun and rain, I never fail.

For the business owner, I’m a trust steed, Carrying tools and goods, fulfilling every need.

For the family, I’m a carriage of joy, Transporting with ease, every girl and boy.

Een nieuw voertuig van een elektrische fietsenmaker, gebouwd om vracht of kinderen te vervoeren: een elektrische bakfiets lijkt erg aannemelijk. We hebben het even aan de beheerder van het Instagram-account gevraagd, maar hij houdt het antwoord in het midden.

Cargo bike

Het zou ook een ander soort cargo bike te zijn, met extra opslagplek aan de voor- en achterkant van de fiets. Hoe dan ook: gezien recente e-bikes van Tenways erg goedkoop waren, is de kans aanzienlijk dat deze mogelijke bakfiets één van de goedkoopste opties in zijn categorie zal worden. We horen het geheid komende maandag, 5 februari.

Eind december testte David nog de Tenways Ago T, een betaalbare e-bike die lekker wegfietst.

Lees meer over e-bikes en abonneer je op onze gratis nieuwsbrief.