©Migaloo

Deze luxe onderzeeër voor de allerrijksten kost 3 miljard dollar

Deze luxe onderzeeër voor de allerrijksten kost 3 miljard dollar

4 februari - 22:25 Laatste update: 22:26

Wat krijg je als een megajacht kruist met een onderzeeër? Migaloo M5. Migaloo is een bedrijf dat boten bouwt en zijn nieuwste creatie is een superdeluxe onderzeeër van 3 miljard dollar. Het is ook de bedoeling dat het gevaarte zowel onder als boven zee een luxe verblijf biedt voor de allerrijksten.

De onderzeeër is van allerlei gemakken voorzien. Passagiers kunnen gaan jetskiën, kitesurfen, suppen, maar ook op pad met de mini-onderzeeërs die aanwezig zijn of een helikoptervlucht doen. Je kunt dus ter land, ter zee én in de lucht op ontdekkingstocht gaan. Om van dat alles bij te komen zijn er twee zwembaden, een jacuzi, een café en een restaurant aan boord voor 36 personen. Het schip is 165 meter (!) kan 250 meter diep en er is ruimte voor 20 passagiers en 40 man personeel.

Migaloo

Het is nu bedoeld voor de verkoop, maar vervolgens vooral voor de verhuur. Migaloo is nog op zoek naar investeerders, maar die zijn moeilijk te vinden door zorgen om de veiligheid. Daarbij zal mogelijk het eerdere duikbootongeluk van de Titan mogelijk ook een rol spelen. Aan de onderzeeër wordt een dubbele wand toegevoegd en verschillende reddingssystemen, waaronder mini-onderzeeërs om veiligheid te garanderen.

Maar Greek Reporter schrijft dat het Australische Migaloo denkt dat dit de toekomst is van het luxe jachtleven, omdat je privé op reis bent en de bijzondere onderwaterwereld kunt ontdekken. Passagiers kunnen op een vierweekse onderwatervakantie gaan die niet alleen veel comfort biedt, maar ook veel veiligheid, zo belooft Migaloo. Dat is ook waar miljardairs naar op zoek zijn, meent het bedrijf: exclusiviteit, veiligheid en avontuur zijn sleutelwoorden. Er zijn ongetwijfeld veel miljardairs die daar inderdaad oren naar hebben, maar of ze ook het geld ervoor over hebben, dat moet nog blijken.

Lees meer over het vervoer van de toekomst.