©Tenways

Dit is de 'betaalbare' elektrische bakfiets van Tenways

Dit is de 'betaalbare' elektrische bakfiets van Tenways

5 februari - 21:51 Laatste update: 6 februari - 16:04

De eerste elektrische bakfiets van het e-bike-merk Tenways zat er al aan te komen, maar nu is de Cargo One echt uitgebracht. Met een ruime bak, krachtige middenmotor en richtingaanwijzers doet hij een serieuze poging om de traditionele bakfiets een upgrade te geven. En volgens de fabrikant is de Cargo One ook 'meer betaalbaar' vergeleken met de concurrenten.

Vind je dat je huidige bakfiets niet snel genoeg is of ben je het zware fietsen beu, dan is er goed nieuws. E-bike-merk Tenways heeft maandag ook een elektrische bakfiets op de markt gebracht: de Cargo One. Het is een primeur voor het bedrijf, dat met dit nieuwe model de bakfiets omtovert tot een technisch hoogstandje.

Specs

De bakfiets heeft een draagvermogen van 250 kg en biedt 800 liter aan ruimte. Dat lijkt ruim voldoende voor wat serieuze bagage. Verder beschikt het model over een Bafang-middenmotor, 'traploze' versnellingen en een batterij van maar liefst 960 Wh. Onderhoud wordt tot een minimum gehouden door een carbon riemaandrijving. De ingebouwde verlichting in de bak dient tegelijk als richtingaanwijzers.

Daarnaast beschikt de Cargo One over hydraulische schijfremmen van het merk Tektro, bandjes van Schwalbe Big Ben en een voorvork met vering. Hoewel hij wordt geleverd met één framegrootte van lage instap, biedt hij wel een verstelbaar stuur en zadel die het mogelijk maakt om de fiets met gemakkelijk met anderen te delen.

Wat kost ie?

De elektrische bakfiets is vanaf half maart hier te koop in Nederland voor 4999 euro. "We weten dat hoogwaardige cargo e-bikes vaak financieel buiten bereik vallen voor veel gezinnen. We willen hen in staat stellen om het beste van e-biken en de voordelen van de levensstijl te ervaren met een rit die uitzonderlijke kwaliteit biedt tegen een meer betaalbare prijs", aldus Tenways. 

Onlangs testten we nog een concurrent: de e-bakfiets Omnium Cargo V3, die met een prijs van 5199 euro iets duurder is dan de nieuwe Tenways. Andere rivalen zijn de elektrische bakfietsen van onder meer Gazelle, Urban Arrow en Carqon.

Lees meer over e-bikes en abonneer je op onze gratis nieuwsbrief.