©Hyundai

Hyundai komt ook met een goedkope EV in Europa

Hyundai komt ook met een goedkope EV in Europa

5 februari - 23:40

Hyundai wil het met zijn elektrische mini-SUV Casper in Europa opnemen tegen andere budget-EV's, zoals de Dacia Spring en de Citroën ë-C3.

Hyundai gaat zijn Casper EV vanaf juli produceren in een fabriek in Zuid-Korea, waar de benzine-variant al langer verkrijgbaar is. Europa krijgt alleen de elektrische versie. De mini-crossover moet eind dit jaar in de eerste Europese landen op de markt komen, meldt Automotive News. De Franse tak van Hyundai heeft de Casper onlangs al bevestigd. Wanneer de EV naar Nederland komt, is nog niet bekend. 

Met de Casper EV richt Hyundai zich op het budget-segment, met een beoogde prijs van rond 20.000 euro. Momenteel is in Nederland de Dacia Spring nog de goedkoopste elektrische auto die je kunt kopen en die is er vanaf 21.750 euro. Tal van automerken willen de komende jaren onder die prijs duiken met nieuwe EV's.

Door subsidies zou de Casper in Frankrijk zelfs maar rond 18.000 euro gaan kosten, maar daarvoor moet de productie wel in Europa plaatsvinden. Dat zou kunnen gaan gebeuren in Tsjechië, waar Hyundai ook al de elektrische Kona maakt.

Actieradius 

De Hyundai Casper zou een bescheiden actieradius van tussen 200 en 300 kilometer krijgen, vergelijkbaar met die van de Dacia Spring. Voor een stadsauto hoeft dat rijbereik geen groot probleem te zijn. Mede door een lithium-ijzerfosfaat batterij te gebruiken kan de Zuid-Koreaanse fabrikant de prijs laag houden. 

Naast de Dacia Spring en de Citroën ë-C3, die minder dan 25.000 euro gaat kosten, komen er meer kleine, betaalbare EV’s aan, zoals de elektrische Renault Twingo, de 'Volkswagen ID.1' en de instap-EV's van Chinese merken zoals BYD

Lees meer nieuws over elektrische auto’s en mis niks met onze nieuwsbrief.