© Unsplash

Draagt je dokter straks een Vision Pro? Zo gebruiken ziekenhuizen de Apple-bril

Draagt je dokter straks een Vision Pro? Zo gebruiken ziekenhuizen de Apple-bril

6 februari - 20:07

Een zorgbedrijf in de Amerikaanse stad San Diego heeft dertig Apple Vision Pro-headsets gekocht. Medisch personeel gaat in ziekenhuizen de nieuwe Apple-brillen voor meerdere toepassingen testen.

Het bedrijf Sharp HealthCare, uitbater van meerdere ziekenhuizen in San Diego, heeft de Apple-headsets al ontvangen. In totaal hebben ze meer dan 100.000 dollar gekost, want de Vision Pro kost 3499 dollar per stuk. De Vision Pro wordt in eerste instantie in de ziekenhuizen gebruikt om te zien wat er mee mogelijk is in een klinische setting, meldt de krant San Diego Union-Tribune. 

Een van de use-cases is om medisch personeel op te leiden. De Vision Pro kan bijvoorbeeld gebruikt worden om 3D-modellen van werkende organen te tonen aan studenten. Ook de mogelijkheid om oogonderzoeken te doen met de Vision Pro, die interne camera’s heeft die de ogen kunnen volgen, wordt onderzocht. 

Verpleegkundigen zouden de headset verder kunnen gebruiken om de vitale functies van patiënten vanop afstand op te volgen. Anesthesisten zouden belangrijke informatie over een patiënt kunnen zien terwijl ze ermee bezig zijn, in plaats van continu weg te moeten kijken naar een extern scherm.

Ook voor niet-medisch personeel

Maar ook voor niet-medisch personeel zou de Vision Pro handig kunnen zijn. "We hebben geïnvesteerd in voldoende apparaten zodat artsen, verpleegkundigen, informatici, softwareontwikkelaars en anderen er meteen mee aan de slag kunnen", vertelt Dan Exley, vicepresident klinische systemen van Sharp, aan de San Diego Union-Tribune.

Volgens Tommy Korn, een oogarts bij Sharp, zal jouw dokter niet meteen een headset dragen als je de kamer binnenkomt. Volgens Korn zou daardoor de menselijke interactie verminderen. Mixed reality kan wel handig zijn voor een dokter om zich voor te bereiden op een gesprek, doordat hij alle relevante informatie op één plek kan bekijken.

Lees meer nieuws over Apple en mis niks met onze nieuwsbrief.