© University of Washington

De kleinste wearable ooit? Deze oorbel houdt je gezondheid in de gaten

De kleinste wearable ooit? Deze oorbel houdt je gezondheid in de gaten

8 februari - 14:21 Laatste update: 14:22

Onderzoekers aan de University of Washington hebben iets bijzonders gemaakt: een slimme oorbel. Prik hem in je oor, en de gadget kan zien of je bijvoorbeeld gestresst bent,.

De oorbel werkt door continu de temperatuur van je oorlel te meten. Uit die gegevens kun je van alles afleiden, zoals je stressniveau of wanneer je ongesteld bent. Een ingebouwde bluetooth-antenne stuurt die data draadloos door naar bijvoorbeeld je smartphone.

Ondanks zijn minuscule formaat heeft de wearable een indrukwekkend lange accuduur van 28 dagen. Bij het onderzoeksmodel zie je de printplaat duidelijk zitten, maar met een magneetje kun je er ook allerlei modieuze ontwerpen zoals bloemetjes op bevestigen.

Preciezer dan een smartwatch

Smartwatches en andere wearables om je pols kunnen je lichaamstemperatuur ook meten, maar volgens de onderzoekers is de meting bij de oorlel veel accurater.

Het is nog afwachten of de slimme oorbellen ook in de winkels komen te liggen. Op het moment zijn ze nog alleen een onderzoeksproject. waarbij de universiteit in Washington financiering bood om uit te pluizen hoe deze technologie zou werken. Nu kunnen ze hun idee uitbaten aan apparaatmakers die er wat mee willen - of wellicht dat de onderzoekers zelf een startup kunnen beginnen.

Lees meer over wearables en abonneer op onze gratis nieuwsbrief.