©Google

Google Bard heet voortaan Gemini en krijgt een eigen app

Google Bard heet voortaan Gemini en krijgt een eigen app

8 februari om 14:48
Laatste update: 9 februari om 02:00

Google verandert de naam van zijn ChatGPT-concurrent Bard naar Gemini en lanceert een Android-app om met de chatbot te praten.

Gemini was aanvankelijk het nieuwe AI-model onder de kap van chatbot Bard, maar nu heeft Google besloten om de complete chatbot Gemini te noemen.

Daarnaast kun je vanaf nu aan de slag met Gemini Advanced. Deze versie van de chatbot maakt gebruik van Ultra 1.0, het nieuwste, meest geavanceerde AI-model van Google dat je alleen tegen betaling mag gebruiken.

Gemini Advanced is onderdeel van het nieuwe Google One AI Premium-abonnement met een prijskaartje van 21,99 euro per maand. De eerste twee maanden zijn gratis.

Eigen app

Google Bard had nog geen eigen app voor Android. De chatbot moest via een website aangesproken worden. Gemini heeft nu wel een eigen app die de Google Assistent vervangt, maar de app is in Nederland nog niet te downloaden.

Google zegt de app langzaam naar meer talen en landen uit te willen breiden, waarbij rekening wordt gehouden met lokale regelgeving. In Europa heeft Google te maken met de AI-wet van de EU. Wel kun je via de Gemini-website met de chatbot praten.

Lees meer over Google of schrijf je in voor de gratis Bright Nieuwsbrief.