© Marvel

De eerste trailer van Deadpool & Wolverine is één grote knipoog naar Disney

De eerste trailer van Deadpool & Wolverine is één grote knipoog naar Disney

12 februari - 13:58 Laatste update: 13:59

Tijdens de Super Bowl is de eerste trailer van Deadpool 3 getoond - een film die nu officieel de titel 'Deadpool & Wolverine’ draagt. De video steekt vooral de draak met de antiheld zijn overstap naar Disney.

Er zit wat geschiedenis achter Deadpool: de rechten voor deze held, bekend om zijn metagrapjes, lagen lange tijd bij 20th Century Fox. Zij hadden namelijk een licentie gekocht om X-Men-films te maken, een pakket waar Deadpool officieel deel van uitmaakt.

Met de overname van Fox door Disney liggen de rechten voor de X-Men weer bij de mediagigant - en kan Deadpool officieel toetreden tot de Marvel Cinematic Universe.

'Disney is hier nog niet aan gewend'

De eerste trailer speelt uitgebreid met dat idee, door bijvoorbeeld Deadpool door het multiversum te laten reizen na een ontvoering door de Time Variance-agenten uit Loki. Bij het zien van een knuppel waarschuwt hij al meteen: "ik ben misschien gewend aan peggen, maar Disney nog niet."

Wolverine, titeldeler bij deze film, is in de eerste trailer nog maar weinig te zien - vermoedelijk zal hij in latere beelden opduiken. Of je ziet hem in de uiteindelijke film, die op 26 juli in de bioscoop moet draaien.

Lees meer over Marvel en abonneer op onze gratis nieuwsbrief.