© Husqvarna

Deze nieuwe e-bike van Husqvarna is voor meer dan woon-werkverkeer

Deze nieuwe e-bike van Husqvarna is voor meer dan woon-werkverkeer

13 februari - 23:31 Laatste update: 14 februari - 00:06

Husqvarna is bekend van zijn tuingereedschappen, zoals grasmaaiers en kettingzagen, maar onder het merk worden ook al heel lang motorfietsen geproduceerd. Daar komen nu ook elektrische fietsen bij. De nieuwste e-bike van Husqvarna is de Grand Pather, geschikt voor zowel de stad als bospaden.

De nieuwe elektrische fietsen van Husqvarna, de Grand Pather 4, 5 en 6, zijn er niet alleen voor korte ritten in de stad, je kunt er ook 'offroad' mee. De Grand Pather 6 heeft de beste specs, met onder meer een krachtige Yamaha PWX3-motor met 85 Nm koppel. Die motor kan zich meten met de krachtigste e-bike-motor van Bosch. Met de 720 Wh-accu krijg je maximaal 100 kilometer trapondersteuning tot 25 km/u. In de automatische modus schakelt de fiets zelf tussen de vijf niveaus van de trapondersteuning.

De Grand Pather 6 houdt het midden tussen een mountainbike en een stadsfiets. De fabrikant noemt het zelf een 'toer-e-bike'. De elektrische fiets heeft een verende vork met 80 mm veerweg, hydraulische schijfremmen van Shimano en allround banden van Schwalbe. De Shimano Deore XT-aandrijflijn met 12 versnellingen wordt ook vaak in elektrische mountainbikes gebruikt.

Bagagedrager met accessoires

Maar de Grand Pather heeft een meer ontspannen rijkarakter dan een echte mountainbike. Ook wordt de e-bike standaard geleverd met spatborden en een bagagedrager, die 27 kilo aan vracht kan vervoeren. Die bagagedrager is voorzien van een MIK HD-montagesysteem, waarmee je makkelijk een fietstas, kinderzitje of hondenmand kunt bevestigen. Dat zijn features die in de stad erg van pas komen. 

Het frame is gemaakt van een 6061-aluminiumlegering en is er ook in een variant met een lage instap. De stuurpen is verstelbaar en de bekabeling is intern weggewerkt.  

Fietsdealers in Nederland

De Grand Pather 6 is verkrijgbaar in vier maten en kost 4999 euro. Het goedkoopste model is de Grand Pather 4, met een minder krachtige motor en een minder grote batterij, die 3999 euro kost. De e-bikes zijn niet direct bij Husqvarna te koop, maar het merk heeft voor zijn e-bikes wel meerdere dealers in Nederland. Daar moeten de nieuwe modellen de komende maanden te vinden zijn.

Eerder deze week hebben we deze nieuwe e-bike van Gazelle getest.

Lees meer over elektrische fietsen en blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief.