©Unsplash

Klagende Galaxy S24-gebruikers krijgen gelijk: schuifje maakt scherm kleurrijker

Klagende Galaxy S24-gebruikers krijgen gelijk: schuifje maakt scherm kleurrijker

15 februari - 08:55

Galaxy S24-gebruikers klaagden dat het scherm van de nieuwste Samsung-telefoon niet zo kleurrijk oogt als bij voorgaande toestellen. Ze krijgen gelijk, en kunnen het straks met een schuifje precies regelen.

Hele verzadigde, kleurrijke schermen, foto's en video's zijn een beetje het visitekaartje van Samsung. Beelden van Samsung springen zeker in de winkel vaak in het oog, omdat tv's en telefoons dan staan geprogrammeerd op standje 'vivid'. De apparaten zijn meestal wat minder uitbundig als je ze zelfs gebruikt, maar de vivid-optie was tot nu toe altijd gewoon in de instellingen te vinden, voor wie er van houdt. Alleen bij de S24-toestellen, was er weinig verschil te zien tussen standaard en vivid, klaagden gebruikers.

Samsung gaat daar nu wat aan doen, meldt het bedrijf. Ze maken daarvoor de vivid-optie niet per se kleurrijker en meer verzadigd: je krijgt binnenkort gewoon een schuifje. Een nieuw menu met geavanceerde instellingen geeft gebruikers een aantal schuifjes, waarmee zij de witbalans en de kleurverzadiging zelf kunnen instellen. Zo krijg je precies het soort beeld dat je zoekt, van koel en natuurgetrouw tot warm en vol kleur.

Verbeteringen in camera-app

De update voor de Galaxy S24 verschijnt ergens deze maand – dat kan niet lang meer duren. Daarbij wordt ook de camera-app uitgebreid. Samsung belooft verbeteringen aan de zoom-functies, de portretmodus, de nachtfoto-modus, filmen met de achtercamera en meer.

Precieze details over de verbeteringen meldt Samsung niet, maar er zijn over de camera ook wat klachten geweest. Zo zou de S24 Ultra moeite hebben met bewegende onderwerpen en stotteringen bij het inzoomen. Ook zouden de beelden bij de hoogste zoom-instelling korreliger zijn dan mensen van de toptoestellen van Samsun gewend zijn.

Bekijk onze eerste indruk van de Galaxy S24 en blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief.