©Luke Miani

YouTuber hakt scherm van MacBook, gebruikt Apple Vision Pro als monitor

YouTuber hakt scherm van MacBook, gebruikt Apple Vision Pro als monitor

15 februari - 14:53 Laatste update: 16:16

Je kunt Apples Vision Pro-headset aan je Mac koppelen om te werken op een groot, virtueel scherm. Maar waar heb je dan het scherm van je MacBook nog voor nodig? Met die vraag in het achterhoofd maakte een YouTuber een schermloze MacBook Air.

In een video laat Luke Miani zien hoe hij het scherm van een MacBook Air verwijderde om een computer te maken die alleen het toetsenbord, de trackpad en de interne hardware bevat. Die kon hij vervolgens verbinden met de Apple Vision Pro die een virtueel scherm laat zien.

Het ziet er slim uit: de MacBook wordt lichter en compacter, en heeft niet meer dat onnodige scherm dat omhoogstaat terwijl je op de Vision Pro zit te werken. Het ziet er uit als de ideale manier om op een MacBook en de Apple-bril te werken.

Duur voor wat het doet

De keerzijde is alleen dat zo’n MacBook wel een heel duur accessoire is om mee op je ook al best prijzige Vision Pro te werken. Dat terwijl de headset de hardware heeft om op zichzelf een productiviteitsmachine te zijn: aan de binnenkant zit dezelfde M2-chip die je nu al in sommige MacBooks terugvindt.

Maar de bril draait op visionOS, niet op macOS. Daardoor is juist dit MacBook idee, hoe duur hij ook is, voor sommige mensen wellicht nog een interessante optie. Maar of Apple zelf ooit zoiets zou maken? Dat valt te bezien.

Lees meer over de Apple Vision Pro en abonneer op onze gratis nieuwsbrief.