© Unsplash

Douane waarschuwt: doe aangifte als je de Apple Vision Pro importeert

Douane waarschuwt: doe aangifte als je de Apple Vision Pro importeert

14 februari - 14:10 Laatste update: 14:10

De Nederlandse douane waarschuwt dat je ook bij het importeren van een Apple Vision Pro netjes aangifte moet doen om invoerrechten te betalen.

"Voor elke aangifte ten invoer geldt dat deze juist moet zijn", waarschuwt Douane-woordvoerder Martijn van der Wind desgevraagd. "Zo ook voor de Apple Vision Pro-brillen."

Door de hoge prijskaart van 3.500 euro ben je bij de aanschaf van een Vision Pro ook veel kwijt aan bijvoorbeeld invoerrechten en verdere belastingen. Wie het apparaat het land in probeert te smokkelen door te beweren dat hij hem in Nederland heeft gekocht, kan makkelijk betrapt worden: hij is immers alleen nog maar in de Verenigde Staten verkrijgbaar.

Geen problemen bij importeurs bekend

De Vision Pro heeft tot dusver nog niet voor grote problemen bij de Nederlandse douane gezorgd. Van een trend waarbij de bril ineens massaal wordt geïmporteerd is nog geen sprake. Op het moment zouden er ook 'geen gevallen bekend zijn waarbij de invoer van Apple Vision Pro-brillen is vertraagd als gevolg van niet betaalde invoerheffingen."

Met de Vision Pro heeft Apple zijn eerste echt nieuwe product sinds de AirPods geïntroduceerd. Wij hadden hem afgelopen week als één van de eersten in Nederland - en ja, ook wij hebben netjes aangifte bij de douane gedaan.

Lees meer over de Apple Vision Pro en abonneer op onze gratis nieuwsbrief.