© Lenovo

De doorzichtige laptop van Lenovo duikt weer op: waar is die stylus voor?

De doorzichtige laptop van Lenovo duikt weer op: waar is die stylus voor?

15 februari - 15:49

Op een gelekte afbeelding is een laptop met transparant scherm van fabrikant Lenovo te zien. Het is het beste beeld dat we tot nu toe van de machine hebben gezien sinds vorige week de eerste details verschenen.

Het lijken wel twee stukken glas met een scharnier ertussen: de laptop heeft een scherm waar je doorheen kunt kijken, maar waar ook beelden op getoond kunnen worden. Het toetsenbord lijkt te bestaan uit één groot oppervlak - een eerdere afbeelding doet vermoeden dat hij volzit met aanraakgevoelige knoppen.

De laptop zou worden gemaakt door Lenovo, stelt nu ook befaamd gadget-lekker Evan Blass op X. Specificaties zijn nog niet naar buiten gekomen, maar de kans is groot dat hij het transparante oledscherm gebruikt dat eerder dit jaar op gadgetbeurs CES werd gedemonstreerd.

Mysterieuze stylus

Ook interessant: op de nieuwe afbeelding is een stylus te zien. Dat doet vermoeden dat het scherm aanraakgevoelig is - of wellicht kun je het toetsenbordpaneel gebruiken als een grote tekentablet.

Volgens Blass wil Lenovo de laptop presenteren tijdens Mobile World Congress in Barcelona. Het betekent dat we niet lang hoeven te wachten op verdere

Lees meer over laptops en abonneer op onze gratis nieuwsbrief.