©Unsplash

Wordt dit de nieuwe functie van de Apple Watch?

Wordt dit de nieuwe functie van de Apple Watch?

15 februari om 23:01
Laatste update: 15 februari om 23:33

Apple heeft weer iets nieuws bedacht voor zijn smartwatch. In een nieuw patent legt het bedrijf uit hoe het met een toekomstige Apple Watch wil gaan meten hoeveel we zweten.

Je Apple Watch kan al van alles meten. Zo kan de smartwatch detecteren dat je aan het bewegen bent, en kan het je hoeveelheid stappen, stapgrootte, snelheid en afgelegde afstand vastleggen. Ook de hartslag wordt natuurlijk al gemeten tijdens het sporten. Nu geeft Apple in het patent aan dat het ook wil meten hoeveel iemand zweet.

Zweten bij atleten

De functie kan erg handig zijn voor mensen die vaak sporten. Zo kan er bijvoorbeeld op basis van hoeveel je hebt gezweet, beter in worden geschat hoeveel je moet drinken na je work-out. Bovendien zou de hoeveelheid zweet iets kunnen zeggen over hoe fit je bent.

Daarbij moet wel worden gezegd dat meer zweet niet altijd een teken is dat je minder fit bent. Het blijkt namelijk dat je vaker en meer zweet als je goed getraind bent. Dit zou komen doordat je meer zuurstof op kan nemen en je lichaam harder werkt als je fit bent. Bovendien zullen je zweetklieren beter in staat zijn om je koel te houden naarmate je ze vaker gebruikt.

Sensor aan de achterkant

Een van de mogelijkheden die Apple heeft gepatenteerd, is het meten van zweet met behulp van twee elektrodes aan de achterkant van het horloge. In het patent heeft Apple verschillende variaties van het concept genoemd. Apple weet nog niet precies wat het wil, of het wil vooral de concurrentie voor zijn en alle mogelijke opties voor zichzelf houden.

Het is uiteindelijk wel altijd de vraag of een patent daadwerkelijk in een product van Apple terechtkomt. De iPhone-maker patenteert namelijk veel meer functies dan het uiteindelijk in zijn apparaten gebruikt.

Lees meer over Apple, of abonneer je op onze nieuwsbrief.