© OpenAI

Deze AI-tool maakt realistische video's: zet OpenAI hiermee Hollywood op zijn kop?

Deze AI-tool maakt realistische video's: zet OpenAI hiermee Hollywood op zijn kop?

15 februari - 22:21

OpenAI heeft een nieuwe grote stap gezet. Het bedrijf achter ChatGPT heeft een AI-model uitgebracht waarmee je op basis van geschreven commando's goede kwaliteit video's kan genereren.

AI-tools om teksten en plaatjes te maken zijn al erg populair. Video’s zijn echter veel lastiger om te maken met AI, omdat er met zoveel dingen rekening gehouden moet worden. Toch is het OpenAI gelukt: het bedrijf laat je met zijn nieuwe model Sora realistische, maar ook fantasierijke beelden maken.

Complexe scènes geen probleem

Met het AI-model kun je complexe scènes genereren. Daarin kunnen meerdere personages voorkomen, en je kan aangeven welke bewegingen er te zien moeten zijn. Bovendien kan je mooie details verwachten in zowel het onderwerp als de achtergrond.

Hiervoor moet het model behoorlijk wat in zijn mars hebben. Om te beginnen moet het namelijk begrijpen wat je precies van hem vraagt. Vervolgens moet het onderwerpen genereren die - als het mensen zijn - de juiste emoties moeten tonen. Die onderwerpen moeten dan ook nog logisch in een wereld worden geplaatst, zodat je bijvoorbeeld geen mensen krijgt die boven de grond lijken te zweven bij het lopen.

Testen is begonnen

Naast video’s genereren vanuit tekst, kan Sora ook nog missende frames in een video genereren, waardoor de video minder schokkerig overkomt. Ten slotte kan het een video genereren uit een bestaande afbeelding of kan het een al bestaande video langer maken.

Helaas is het model voor nu alleen nog beschikbaar voor een select groepje testers, om te kijken welke mogelijke risico’s er aan het gebruik van het model kleven en om het model nog beter te maken. Je kunt al wel genieten van een paar video’s op X, die gemaakt zijn met de nieuwe tool.

Lees meer over AI en blijf op de hoogte via onze nieuwbrief.