©Unsplash

'iPads Pro met oled-scherm worden veel dunner'

'iPads Pro met oled-scherm worden veel dunner'

21 februari - 10:39

Apple onthult waarschijnlijk volgende maand nieuwe modellen van de iPad Air en iPad Pro. De Pro zou voor het eerst een oled-scherm krijgen, waarmee de dikte van de tablets behoorlijk krimpt.

Oled is één van de fijnste technologieën voor beeldschermen, omdat de ledjes waar het scherm uit bestaat zowel de kleur als het licht voortbrengen. Daardoor is backlightverlichting niet nodig, en krijg je zowel een perfect contrast met diepzwart, als een dunner scherm. En dat is terug te zien in de afmetingen van de nieuwe iPad Pro-modellen, in handen van 9to5Mac.

De nieuwe 11- en 12,9-inch iPad Pro's zijn qua lengte en breedte ongeveer even groot als de huidige modellen: het scheelt enkele millimeters. Maar in de dikte scheelt een paar millimeter een slok op een borrel. De huidige 11-inch iPad Pro is 5,9 millimeter dik, het nieuwe model wordt 5,1 millimeter. En waar de huidige 12,9-inch iPad Pro 6,4 millimeter dik is, meet de nieuwe slechts 5 millimeter.

Meer onderscheid tussen Pro en Air

Die nieuwe grote iPad Pro zou ook weleens een net iets groter scherm kunnen krijgen in dezelfde behuizing: 13 inch precies. Zo is er meer onderscheid tussen de Air- en Pro-lijn, die nu vrij dicht tegen elkaar aan liggen. De nieuwe Pro's zouden daarvoor ook een vernieuwd Magic Keyboard krijgen, dat meer zou lijken op een MacBook dan het huidige, rubberachtig afgewerkte model dat voor de iPad Air verkrijgbaar blijft.

De nieuwe iPads zouden wel allemaal draaien op de M3-chip die sinds vorig jaar in Macs zit. Naast de iPads worden er komende maand ook geüpgrade Macs verwacht, maar de iPads zijn het meest toe aan een update. De huidige iPad Air is al bijna 2 jaar geleden onthuld, de iPad Pro is anderhalf jaar oud.

Meer iPad en blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief.