© Unsplash

Er komt een nieuwe PlayStation: PS5 Pro dit jaar al verwacht

Er komt een nieuwe PlayStation: PS5 Pro dit jaar al verwacht

21 februari - 13:52

Sony zou in de tweede helft van 2024 een nieuwe, verbeterde versie van de PlayStation 5 uitbrengen. De PlayStation 5 Pro moet met zijn betere hardware ideaal zijn om Grand Theft Auto VI op te spelen.

Het gamebedrijf heeft zelf nog niks bekendgemaakt, maar meerdere analisten vertellen aan CNBC dat de PS5 Pro gepland staat. Details over de console zijn niet gedeeld, maar hij heeft waarschijnlijk intern verbeterde hardware.

Kantan Games-analist Serkan Toto is er zeker van: "er is een brede consensus in de game-industrie dat Sony de introductie van een PS5 Pro voorbereidt in de tweede helft van 2024." Hij voegt toe: "Sony wil er zeker van zijn dat er goede hardware klaarligt als GTA VI in 2025 verschijnt. Een game waarbij wordt verwacht dat hij de gehele game-industrie een boost zal geven."

Sony begon afgelopen consolegeneratie met de introductie van een Pro-variant van hun spelcomputer. Die was toen bedoeld om games op 4K te kunnen afspelen, iets dat de gewone PlayStation 5 al kan. De kans is klein dat de PS5 Pro een 8K-resolutie ondersteunt, gezien weinig gamers zo’n tv in huis hebben. Waarschijnlijk draaien spellen vooral soepeler dan op de basishardware.

PlayStation 5 in laatste levensfase

Recent benadrukte Sony tijdens de presentatie van kwartaalcijfers dat de PlayStation 5 niet héél lang te gaan meer heeft: de console zou zich in het laatste stadium van zijn leven bevinden.

Dat voelt vroeg, maar inmiddels is de spelcomputer al vier jaar te koop. Door chiptekorten tijdens de coronapandemie lukte het veel gamers echter niet om het apparaat meteen te bemachtigen, waardoor ook spellenmakers er langer over deden om exclusieve PS5-games te maken.

Lees meer over games en abonneer op onze gratis nieuwsbrief.