© Unsplash

Nu officieel: deze Xbox-games komen naar PlayStation 5 en Nintendo Switch

Nu officieel: deze Xbox-games komen naar PlayStation 5 en Nintendo Switch

21 februari - 20:22 Laatste update: 20:23

Microsoft kondigde vorige week aan dat een aantal games die momenteel alleen op de Xbox verkrijgbaar zijn, binnenkort ook naar de Playstation 5 en Nintendo Switch komen. Maar het bedrijf zei toen nog niet om welke games het ging. Vandaag zijn de games en de releasedata wel bekendgemaakt.

De eerste van de vier games is Pentiment, een geïllustreerde 2D-RPG waarin je een reeks moorden moet oplossen in de Duitse deelstaat Beieren. Pentiment komt op 22 februari naar de PS4, PS5 en Nintendo Switch.

Volgende maand komt de Japanse actiegame Hi-Fi Rush naar de PlayStation 5. Dat gebeurt op 19 maart. Dit spel is volledig gebaseerd op ritme: zowel jouw poppetje, vijanden als de omgeving bewegen mee met de beat. Hi-Fi Rush komt niet naar de PS4 of de Nintendo Switch.

In april volgen de andere twee games. Op 16 april komt Grounded uit op PS4, PS5 en Switch. In deze game speel je als een van vier mensen die gekrompen zijn tot de grootte van een mier. Het doel is om te overleven in een achtertuin.

Ten slotte komt op 30 april Sea of Thieves uit op de PS5. In deze game ga je als piraat de zee op. Sea of Thieves speelt zich af in een wereld die je deelt met andere spelers, die je ook kan tegenkomen. Sea of Thieves verschijnt ook niet op de PS4 en de Nintendo Switch.

Sommige Xbox-gebruikers zijn niet blij

Xbox-baas Phil Spencer kondigde vorige week al aan dat er meer Xbox-exclusives naar andere platforms zouden komen. Behalve Sea of Thieves en Hi-Fi Rush deden ook grote namen als Halo en Gears of War de ronde. Die laatste twee zijn voorlopig nog niet genoemd. 

De zet is een deel van de 'Xbox Everywhere'-gedachte, een nieuwe strategie waarmee Microsoft meer geld wil verdienen door games uit te brengen op consoles van concurrenten. Sommige fans zijn daar helemaal niet blij mee, omdat hun console daardoor aan waarde zou verliezen. De zet zou er ook voor zorgen dat er minder Xbox-consoles worden verkocht. 

Lees meer nieuws over Xbox en blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief.