© Unsplash

WhatsApp heeft nieuwe opties voor tekstopmaak: zo makkelijk werkt het

WhatsApp heeft nieuwe opties voor tekstopmaak: zo makkelijk werkt het

21 februari - 21:51 Laatste update: 23:43

WhatsApp heeft een update uitgebracht waarin een aantal nieuwe functies voor tekstopmaak worden uitgerold. Deze nieuwe mogelijkheden kun je voortaan in je berichten gebruiken.

Het is vanaf nu mogelijk om tekst in WhatsApp op te maken in de vorm van een bullet list en een genummerde lijst. Ook kan je nu block quotes en inline code toevoegen. De nieuwe features kan je gebruiken op de nieuwste versie van WhatsApp op iOS, Android, web en Mac.

Om lijsten met bullets te maken, moet je simpelweg het symbool - typen (een koppelteken), met een spatie achter. Genummerde lijsten begin je door een cijfer in te voeren, gevolgd door een punt en een spatie.

Block quotes kan je typen door het > symbool in te geven, gevolgd door een spatie. Inline code kan je weergeven door te beginnen en te eindigen met een enkel aanhalingsteken.

Vetgedrukt en cursief

WhatsApp had al een paar tekstopmaak-functies. Als je tekst begint en eindigt met een sterretje, krijg je een vetgedrukte tekst. Als je hetzelfde doet met een _ (underscore), kan je schuingedrukt typen.

Met een ~ kan je een streep door een tekst trekken en met een driedubbel aanhalingsteken kan je een monospacetekst maken. Daar komen nu dus onder meer lijstjes en blokcitaten bij.

Binnenkort: favoriete contacten

WhatsApp ontwikkelt ook een nieuwe functie om je favoriete contacten aan te wijzen. Dat moet het makkelijker maken om een spraakgesprek met deze personen te starten via WhatsApp. De dienst hoopt dat de belfunctie daardoor vaker gebruikt wordt.

De optie voor favoriete contacten zit al in recente testversies van WhatsApp voor de iPhone en Android, maar komt pas binnenkort naar alle gebruikers. Je hebt dus nog even de tijd om te bedenken wie je in dat lijstje gaat zetten.

Volg ons WhatsApp-kanaal voor meer nieuws. En blijf op de hoogte met de nieuwe Bright-app.