© Unsplash

Zo is de Apple Vision Pro handig voor kunstenaars

Zo is de Apple Vision Pro handig voor kunstenaars

22 februari - 13:54

Een kunstenaar heeft een handige manier gedemonstreerd waarop ze Apples nieuwe Vision Pro-bril gebruikt: ze kan ermee haar schetsen makkelijk op gigantische schaal naschilderen op muren.

Met behulp van de app Da Vinci Eye kan Tayla Broekman haar schets op de muur projecteren en er omheen lopen als hij er op is getekend. Ze maakt de afbeelding transparant zodat de muur erachter ook nog zichtbaar is, waarna ze met een kwast de tekening kan overtrekken.

Door geduldig alle lijntjes langs te lopen, weet Broekman de tekening ook in de echte wereld te krijgen. "Dit is fucking geweldig", slaakt ze in een demonstratievideo uit, waarin ze ook zegt dat het "misschien ook wel iets te makkelijk is".

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door nounish (@nounish)

Vervanging voor tekentalent?

Daar zit wellicht ook het gevaar: je op deze manier geen tekentalent meer te hebben om een mooie muurschildering te maken: de juiste app op je headset is voldoende. Innovatief, maar kunstenaars die geld verdienen met zulke schilderingen zullen hun toekomstige werk wellicht vrezen.

Naarmate de Vision Pro langer op de markt is, verschijnen er steeds meer voorbeelden van praktische toepassingen. Een groep ontwikkelaars heeft bijvoorbeeld een app gemaakt zodat je meerdere Mac-schermen met je Vision Pro kunt bekijken. Apple zelf laat je ook een Mac-scherm projecteren, maar beperkt je daarbij tot slechts één display.

Lees meer over de Vision Pro en abonneer op onze nieuwsbrief.