© Samsung

Lijkt wel een smartwatch: Samsungs nieuwe fitnesstracker heeft een groot scherm

Lijkt wel een smartwatch: Samsungs nieuwe fitnesstracker heeft een groot scherm

22 februari - 14:37

Samsung heeft de Galaxy Fit 3 uit de doeken gedaan. Strikt gezien is het een fitnesstracker, maar het scherm is zo groot als je bij menig smartwatch ziet.

Het scherm van de Galaxy Fit 3 is 1,6 inch groot en 45 procent breder dan het display op de eerdere Fit 2. Dat formaat zit tussen de Galaxy Watch van 1,3 inch en Apple Watch Series-horloge van 1,9 inch in.

De wearable kan ondermeer je slaap tracken. Is hij gekoppeld aan een Samsung-telefoon, dan kun je zelfs zien wanneer je gesnurkt hebt. Daarnaast is het mogelijk data over je saturatie, stressniveaus en uiteraard je hartslag in te zien.

Het apparaat heeft nog meer exclusieve functies als je hem combineert met een Galaxy-telefoon. Je kunt er dan bijvoorbeeld je smartphone-camera en muziek mee bedienen.

Accuduur van bijna twee weken

Ondanks zijn uiterlijk heb je er niet alle functies van een smartwatch op, maar daar staat een zeer lange accuduur tegenover: de Fit 3 houdt het op een volle lading 13 dagen vol.

Volgens Samsung zal het apparaat vanaf deze week worden verkocht in een select aantal landen - over Nederland is nog niks gezegd. Ook de prijs voor de gadget is nog niet bekendgemaakt.

Lees meer over wearables en abonneer op onze nieuwsbrief.