©Xiaomi

Xiaomi 14 Ultra onthuld: is dit meer een camera dan een telefoon?

Xiaomi 14 Ultra onthuld: is dit meer een camera dan een telefoon?

22 februari - 19:27 Laatste update: 19:32

Welke smartphone gaat er dit jaar vandoor met de titel 'beste smartphonecamera'? Xiaomi wil Google, Samsung en Apple verslaan met zijn nieuwe cameramonster: de Xiaomi 14 Ultra.

In het enorme, ronde camera-eiland aan de achterkant van de smartphone vind je vier Leica-camera's. De 50 megapixel-hoofdcamera heeft 1 inch-sensor en een variabel diafragma. Met deze camera kun je in 8K filmen met 30fps, of in 4K met 120fps.

Daarnaast heeft het toestel een groothoeklens, telelens en een periscooplens. Zo kun je tot 5x inzoomen en ook macro-foto's maken. Aan de voorkant vind je nog een 32 megapixel-selfiecamera.

Betere foto's met AI

Het AI-model genaamd Xiaomi AISP moet helpen om foto's gemaakt met de smartphone nog mooier te maken. Of dat in de praktijk goed werkt moet nog blijken.

Je kunt een speciale Leico Pro Kit voor het toestel kopen, die je aansluit via USB-C en de smartphone echt verandert in een camera. Inclusief fysieke knoppen om foto's en videos te maken en een draaiwiel om instellingen aan te passen.

Meer specs

De Xiaomi 14 Ultra heeft een 6,73 inch-oledscherm met een lichte curve. Onder de kap zit een Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3-chip, en maximaal 16GB werkgeheugen en 1TB opslagruimte. Een flinke 5300mAh-batterij, die snel opgeladen kan worden, moet het toestel van stroom voorzien.

Uit de doos draait het toestel op Android 14, met een Hyper OS-laagje er overheen.

Prijs volgt later

Het nieuwe toestel is vanaf nu verkrijgbaar in China, maar komt op 25 februari naar de rest van de wereld. Het is nog niet bekend wat het toestel hier gaat kosten, want dat wordt die dag tijdens Mobile World Congress 2024 in Barcelona onthuld.

Lees meer over Xiaomi, of blijf op de hoogte via de nieuwe Bright-app voor Android of iOS.