© Majin Bu

iPhone 16 krijgt misschien andere camera-indeling

iPhone 16 krijgt misschien andere camera-indeling

17 februari om 14:45

De iPhone 16 krijgt mogelijk een verticale camera-indeling. Dat blijkt uit informatie die gelekt werd door X-gebruiker Majin Bu. 

Majin Bu plaatste op X een afbeelding van een hoofdcamera-chassis voor het basismodel iPhone 16. Daarop is een verticale camera-indeling te zien. Hoewel niet duidelijk is of de afbeelding echt is, zegt MacRumors dat het via bronnen met kennis van het ontwerp kan bevestigen dat het ontwerp echt is. MacRumors berichtte eerder deze maand al dat de volgende basis-iPhone een verticale camera-indeling zou krijgen. 

Apple zou een verticale indeling gebruiken om het opnemen van Spatial Video naar het basismodel van de volgende iPhone te brengen. Dat zijn video’s die in 3D worden geschoten voor de Apple Vision Pro. Momenteel kan je Spatial Video alleen schieten op de Phone 15 Pro en iPhone 15 Pro Max.

Betere camera

Eind vorig jaar lekte ook dat de iPhone 16 Pro wellicht een betere camera krijgt. Een nieuwe lens moet het mogelijk maken om beter te fotograferen in de 0,5X modus, wat vooral handig moet zijn wanneer er weinig licht is. De iPhone 16 Pro krijgt volgens geruchten een ultragroothoekcamera van 48 megapixel en dat is vier keer zoveel als de huidige iPhone 15 Pro. Volgens de bekende Apple-analist Ming-Chi Kuo krijgt dit model mogelijk ook dezelfde 5x-zoomlens als de iPhone 15 Pro Max.

Verder doen geruchten de ronde dat de volgende iPhone wordt uitgerust met WiFi 7. Dat moet de overdrachtsnelheid verviervoudigen vergeleken bij de huidige modellen. Ook zal WiFi 7 voor een stabielere verbinding zorgen. Daarnaast krijgt de iPhone 16 volgens marktanalist Jeff Pu snellere 5G en meer RAM-geheugen.


Lees meer nieuws over Apple en blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief