Bijzondere plannen Apple: AirPods met camera’s, een ring en slimme bril

Bijzondere plannen Apple: AirPods met camera’s, een ring en slimme bril

26 februari - 09:44

Techreus Apple heeft meerdere bijzondere nieuwe producten onderzocht, waaronder AirPods met camera’s, een fitnessring en een slimme bril.

Dat vertellen ingewijden aan Bloomberg-journalist Mark Gurman, die bekend staat om zijn betrouwbare bronnen binnen de techgigant.

De nieuwe AirPods zouden naast camera’s ook extra sensoren bevatten om de gezondheid van gebruikers te meten. Een kunstmatige intelligentie zou de camera- en sensordata op een manier verwerken om vervolgens het leven van de drager makkelijk te maken. Hoe precies is niet verteld, maar in theorie kunnen camera’s bijvoorbeeld een blinde drager helpen om de omgeving te 'zien'.

Apple-bril

Apples slimme bril zou een alternatief voor de AirPods kunnen zijn. Het bedrijf bracht in de Verenigde Staten recent de Vision Pro uit, maar deze geruchtmakende bril is simpeler in functie. Speakers in de zijkanten geleiden geluid naar je oren, zodat je niks meer in je oren hoeft te hebben.

Ook de Apple-bril zou sensoren hebben en AI gebruiken om die data te verwerken. Een ingebouwde camera zou kunnen helpen je omgeving te herkennen. Daarmee lijkt het concept van de bril erg op het slimme frame dat Ray-Ban op dit moment samen met Facebook-moederbedrijf Meta maakt.

Slimme ring

Een goedkoper alternatief zou Apples slimme ring zijn - een gadget waar al ruim een decennium geruchten over opduiken. Hierin vind je geen camera, maar wel allerlei gezondheidssensoren. Hij meet je hartslag en hoeveel calorieën je hebt verbrand op een dag. Dat moet het een interessante gadget maken voor mensen die liever geen smartwatch dragen.

Het is onduidelijk welke van deze gadgets ook echt het daglicht zullen zien: Gurman benadrukt dat ze door het techbedrijf zijn onderzocht. Sommigen zouden nog steeds op de tekentafel liggen, maar er is een kans dat ze in de ijskast verdwijnen omdat ze niet haalbaar bleken te zijn.

Lees meer over Apple en abonneer op onze nieuwsbrief.