©Husqvarna

DOOM spelen op een robotgrasmaaier? Dat kan (een paar maanden)

DOOM spelen op een robotgrasmaaier? Dat kan (een paar maanden)

26 februari - 14:16 Laatste update: 28 februari - 16:09
Author profile picture

Stef Jaspers

DOOM is te spelen op apparaten die lopen van koelkasten tot rekenmachines, maar nu ook een Husqvarna Robotgrasmaaier. Husqvarna organiseerde ’s werelds eerste multiplayer DOOM-toernooi op een non-gaming apparaat.

Husqvarna maakt met deze actie slim reclame via de 'does it run DOOM?'-meme. Bij die meme suggereren mensen vaak humoristisch dat als een apparaat of technologie enige vorm van berekening kan uitvoeren, het ook 'DOOM' uit 1993 moet kunnen draaien. Onlangs is het wetenschappers zelfs gelukt om DOOM te draaien op bacteriën.

Maar nu is de game dus ook speelbaar op robotgrasmaaiers van Husqvarna. De game wordt dan gespeeld met het scherm en de knoppen van de grasmaaier. Zo is de draaiknop bedoeld om naar links en rechts te draaien, de START-knop om te lopen en de STOP-knop om deuren te openen. Om te schieten druk je op de draaiknop.

Je kunt vanaf 9 april tot 26 augustus een update downloaden, waarmee je de game op je eigen Husqvarna NERA-grasmaaier kunt spelen. Op 9 september 2024 zal er een software update komen die de game weer verwijdert van de robotgrasmaaiers. En hoewel je feitelijk weinig hebt aan DOOM op je grasmaaier, is het van Husqvarna wel een slimme marketingzet om met deze tijdelijke update de aandacht te trekken. 

Meer robots en download de Bright-app, nu ook voor Android, en natuurlijk voor iOS.