© Sony

Game-verrassing Helldivers 2 blijft records breken

Game-verrassing Helldivers 2 blijft records breken

19 februari - 16:43 Laatste update: 19:13

De recent verschenen gamehit Helldivers 2 blijft maar records breken. Maar liefst 400.000 mensen speelden het spel gelijktijdig op Steam.

De cijfers doen onder van de eerdere megahit Palworld dit jaar, maar voor uitgever PlayStation is het een mijlpaal: nog nooit brachten ze een game uit voor de pc die gelijktijdig door zoveel mensen gelijktijdig werd gespeeld.

Om exact te zijn speelden 409.367 mensen de game tegelijkertijd op het piekmoment bij Steam. Dat gebeurde om 3 uur ’s nachts Nederlandse tijd, tijdens de avond in de Verenigde Staten. Doorgaans is dat het spitsmoment waarop de meeste gamers tegelijk iets online spelen.

Dat zijn alleen cijfers van Steam: vermoedelijk speelden op datzelfde moment veel gamers ook op een PlayStation. Omdat Sony die cijfers niet vrijgeeft, is echter onduidelijk hoeveel dat er op dat moment waren.

De ontwikkelaar heeft de servercapaciteit van het spel beperkt tot 450.000 gelijktijdige spelers. Ze zouden moeite hebben om de grote vraag van online spelers tegemoet te komen.

PlayStation-games op pc

Jarenlang bracht Sony games exclusief uit op PlayStation-spelcomputers. In afgelopen jaren kwam daar verandering in, al bracht het bedrijf vooral spellen naar pc die jaren eerder al op hun console te spelen waren. Helldivers 2 is wat dat betreft uniek: de game verscheen gelijktijdig voor pc en PlayStation.

Helldivers 2 is een coöperatief schietspel. Een verhaal is er niet: je gaat gewoon met andere spelers op pad om aliens af te schieten.

Lees meer over games en abonneer op onze gratis nieuwsbrief.