©FreePower

Je telefoon laad je straks op via aanrecht of wastafel

Je telefoon laad je straks op via aanrecht of wastafel

27 februari - 17:01

Steeds vaker zit er een draadloze oplader verwerkt in een nachtkastje of lamp, maar met FreePower for Countertop wordt de technologie op subtiele wijze onderdeel van je aanrecht of wastafel.

Van buitenaf ziet een stenen aanrecht met deze technologie er niet anders uit dan normaal, maar als je met je smartphone in de buurt van de oplader komt is via een lichtcirkel te zien waar je het toestel neer kunt leggen om op te laden.

Handig is dat je de smartphone niet op een hele specifieke plek hoeft te leggen, zoals vaak het geval is bij draadloze opladers. Zolang je het toestel, of meerdere apparaten, binnen de oplichtende cirkel plaatst, komt het goed.

Software-updates

FreePower belooft dat de software van de oplader bijgewerkt kan worden om mee te gaan met toekomstige ontwikkelingen. De oplader zelf is in het steen verwerkt en kan eventueel vervangen worden, zonder het hele aanrecht of de wasbak te verwijderen. De technologie kan ook gebruikt worden voor tafeltjes, nachtkastjes en andere meubels met een stenen bovenkant.

FreePower for Countertop kun je niet zomaar in de winkel kopen, maar zal bij steeds meer fabrikanten een optie worden bij bijvoorbeeld het ontwerpen van een keuken. Er zijn nog geen prijzen bekend.

Lees meer over draadloos opladen, of blijf op de hoogte via de Bright-app voor Android of iOS.