© Sonos

De eerste koptelefoon van Sonos loopt vertraging op

De eerste koptelefoon van Sonos loopt vertraging op

27 februari - 19:59 Laatste update: 19:59

De eerste draadloze koptelefoon van audioreus Sonos komt waarschijnlijk later dan verwacht op de markt. Dat zou komen door problemen met het wifi-systeem van de headset.

De eerste hoofdtelefoon van Sonos werd in april verwacht. De headset zou tussen 400 en 500 dollar kosten en moet de concurrentie aangaan met de AirPods Max en draadloze modellen van Bose en Sony. Volgens Bloomberg, dat met anonieme bronnen met kennis van de zaak sprak, wordt de release echter uitgesteld naar begin juni.

Dat heeft allemaal te maken met een bug die ontdekt werd tijdens Product Validation Testing (PVT), aldus Bloomberg. Dat zou te maken hebben met de manier waarop de hoofdtelefoon verbinding maakt met wifi-netwerken. De PVT-fase is de laatste testfase van een gadget, voordat het apparaat naar de productie kan gaan.

1 miljoen stuks

Ondanks de tegenslag, heeft Sonos grootse plannen voor zijn hoofdtelefoon. De audiogigant verwacht dit jaar meer dan 100 miljoen dollar te genereren uit de verkoop van nieuwe producten. Dat liet ceo Patrick Spence eind vorig jaar weten. Hoewel al bekend was dat het bedrijf dit jaar een tv-settopbox wilde uitbrengen, wat een deel van die 100 miljoen zou hebben verklaard, is de release daarvan volgens Bloomberg uitgesteld naar 2025.

Het persagentschap zegt dat de fabrikant het komende jaar van plan is tussen 650.000 en 1 miljoen koptelefoons te produceren om te voldoen aan de vraag. Toch is er nog niet veel bekend over het apparaat. Wel is intussen al naar buiten gelekt dat de hoofdtelefoon in zwart of wit beschikbaar moet worden. Waarschijnlijk is het mogelijk om de headset met spraak te bedienen en kun je synchroniseren met andere apparaten van het merk, zoals speakers en soundbars. 

Mogelijk ook oordopjes van Sonos

Het bedrijf zou volgens Bloomberg ook al werken aan een tweede versie. Ook bekijkt het de mogelijkheid om oordoppen te maken, om te concurreren met de AirPods. De hoofdtelefoons van het merk zullen uiteindelijk in alle grote landen waar Sonos actief is op de markt komen. 

Lees meer nieuws over Sonos, en download onze Bright-app