©Unsplash

Nieuwe AirPods komen eraan: dit is er uitgelekt

Nieuwe AirPods komen eraan: dit is er uitgelekt

25-10-2023 20:10 Laatste update: 26-10-2023 00:32

Apple wil zijn hele AirPods-lijn een upgrade geven. Over de plannen zijn nieuwe details naar buiten gekomen. De nieuwe generatie van de AirPods verschijnt volgend jaar, in twee uitvoeringen. Komende week zou Apple al een kleine upgrade van de AirPods Max-koptelefoon uitbrengen.

Van de normale AirPods verschijnen volgend jaar twee nieuwe versies, in 2025 gevolgd door een nieuwe generatie van de AirPods Pro. Dat meldden bronnen die bekend zijn met de plannen van Apple aan Bloomberg

De AirPods van de vierde generatie hebben beide een nieuw ontwerp, dat wat meer lijkt op de AirPods Pro, met kortere steeltjes, en een 'verbeterde pasvorm'. Alleen de duurste versie krijgt ruisonderdrukking en een verbeterd oplaaddoosje met ingebouwde speakers voor Zoek Mijn-waarschuwingen, zoals de case van de AirPods Pro al langer heeft. Dankzij die geluidjes kun je de oplaadcase makkelijker terugvinden.

'Derde generatie verkocht niet goed'

De nieuwe AirPods krijgen volgens Bloomberg geen vervangbare oortips zoals de Pro-modellen. De oplaadcases zullen, in navolging van de iPhone 15, ook worden voorzien van een usb-c-poort.

De derde generatie AirPods, die in Nederland 199 euro kost, verkocht volgens Bloomberg 'niet bijzonder goed'. Veel kopers kozen ervoor om geld te besparen door de goedkopere tweede generatie AirPods aan te schaffen voor 149 euro. Of ze kochten voor 279 euro de AirPods Pro, die wel actieve noise cancellation heeft.

AirPods Max

Apple zou volgende week al komen met een upgrade van zijn draadloze koptelefoon AirPods Max, die dan ook overschakelt op usb-c. De nieuwe AirPods Max verschijnt in andere kleuren, maar welke kleuren dat zijn, is nog niet bekend. De koptelefoon, die nu 579 euro kost, krijgt verder weinig vernieuwingen.

Apple houdt volgende week een event, waarbij ook nieuwe, snellere iMacs en MacBook Pro's worden verwacht.

AirPods Pro

De nieuwe generatie van de AirPods Pro zou volgens Bloomberg pas in 2025 verschijnen en krijgt een nieuw design en een verbeterde chip. Ook werkt Apple aan nieuwe gezondheidsfuncties voor de AirPods Pro.

Mis geen belangrijk Apple-nieuws meer: volg ons WhatsApp-kanaal.