©SkyShowtime

SkyShowtime ook duurder voor de eerste klanten met 'halve prijs'-abonnement

SkyShowtime ook duurder voor de eerste klanten met 'halve prijs'-abonnement

28 februari - 14:59 Laatste update: 16:11

Toen SkyShowtime in Nederland startte, kregen de abonnees de eerste paar maanden scherpe deal: zij betalen de helft van de normale prijs, zolang ze abonnee blijven. SkyShowtime houdt op zich woord, maar: als de normale prijs stijgt, dan stijgt ook de helft…

Je kon het aan je theewater voelen eigenlijk: toen SkyShowtime twee weken zijn prijs verhoogde, was het aanbod voor de helft van de prijs bijna te mooi om waar te zijn. Vanaf eind april betaal je bij SkyShowtime namelijk 5,99 euro per maand voor het nieuwe Standaard-abonnement met reclame. Voorheen had SkyShowtime maar één abonnement, dat nu wordt omgedoopt tot 'Standaard Plus', zonder reclame maar met een hogere prijs van 8,99 euro per maand: twee euro meer dan de oude prijs.

En wat gebeurt er dan met dat halve maandbedrag van de eerste groep abonnees? Precies, dat stijgt dan niet met twee maar met één euro per maand. Dat laat SkyShowtime zijn abonnees vandaag weten in een mail. Het abonnement van die gebruikers wordt omgezet naar 'Standaard Plus', en de prijs stijgt dus van 3,49 naar 4,49 euro per maand, met ingang van 23 april 2024.

Het stond in de kleine lettertjes

Gebruikers die het niet met de wijziging eens zijn, kunnen hun abonnement stopzetten, of omzetten naar het Standaard-abonnement met reclame. Maar je zal wel gek zijn, want dan ben je alsnog duurder uit. En SkyShowtime heeft gewoon gelijk: de voorwaarden van de oorspronkelijke deal worden netjes gehonoreerd. Bij de promotie destijds stond: '50% procent korting op de dat moment geldende standaard maandelijkse prijs'. Het bedrijf heeft geen levenslang maandbedrag van 3,49 euro beloofd, en dat blijkt nu.

Meer streamingsdiensten en download de Bright-app, nu ook voor Android, en natuurlijk voor iOS.