© Google

Google Drive update: betere videoweergave en meer zoekfilters op mobiel

Google Drive update: betere videoweergave en meer zoekfilters op mobiel

2 maart - 19:00

Google Drive heeft twee updates uitgebracht. Het afspelen van video’s moet daardoor sneller worden. Ook wordt het makkelijker om op de mobiele app naar opgeslagen bestanden te zoeken.

Google Drive ondersteunt nu video’s met een technologie genaamd Dynamic Adaptive Streaming over HTTP (DASH). Dat maakt het mogelijk om video’s af te spelen met een aanpasbare beeldkwaliteit, afhankelijk van de snelheid van je internetverbinding. 

Wanneer je op de afspeelknop drukt, zal een video daardoor sneller afspelen. Ook heb je daarbij minder last van onderbrekingen tijdens het kijken, zelfs wanneer je de video op een hogere snelheid afspeelt, zegt Google.

DASH is aanvankelijk beschikbaar voor nieuwe video’s die geüpload worden naar Google Drive. Tegen het einde van het jaar wil Google de update ook uitrollen voor video’s die zich nu al op Drive bevinden.

Verbeterde zoekopties

Tegelijkertijd brengt Google Drive een update uit die het makkelijker moet maken om in de mobiele app naar bestanden te zoeken. Vandaag de dag krijg je als gebruiker onder de zoekbalk allerlei bestandstypen en data te zien wanneer je gaat zoeken, waar je horizontaal doorheen moet scrollen. Dat wordt veranderd naar een overzichtelijker menu, waarin je bovenaan kan kiezen tussen bestandstypes, eigenaars en data.

Wanneer je een zoekopdracht ingeeft, toont Google Drive vanaf nu automatisch filters die relevant zijn. Dat moet wat tijd besparen bij het zoeken. Nadat je een pagina met zoekresultaten hebt bereikt, krijg je ook de optie om de zoekopdracht verder te verfijnen, zegt Google. 

De update is sinds vrijdag beschikbaar voor iOS en wordt ‘binnenkort’ uitgerold naar Android. Wanneer dat laatste gebeurt, zegt Google niet. “We zullen een update geven wanneer dit beschikbaar is op Android-apparaten”, aldus het bedrijf. 

Meer over Google en download de Bright-app, nu ook voor Android, en natuurlijk voor iOS.