©Unsplash

'Geen Apple-presentatie rond nieuwe iPads en Macs: die verschijnen gewoon plots'

'Geen Apple-presentatie rond nieuwe iPads en Macs: die verschijnen gewoon plots'

4 maart - 10:58 Laatste update: 11:22

De krokussen schieten uit de grond en zo zal het ook gaan met de nieuwe lichting iPads en Macs. Apple zou dit jaar niet kiezen voor een grootse onthulling met een video-presentatie vanaf Apple Park, maar gewoon voor het plotseling verschijnen van de nieuwe apparaten.

De nieuwe iPads en Macs worden deze maand verwacht, maar een speciaal evenement komt er dus niet volgens de doorgaans goed ingelichte Mark Gurman van Bloomberg. Apple zal volgens hem de nieuwe iPad Pro, iPad Air en MacBook Air via persberichten de wereld in brengen.

Apple zou de nieuwe apparaten aan de hand van video's promoten, denkt Gurman. Het is niet heel uitzonderlijk dat Apple zijn lente-evenement overslaat. Ook vorig jaar hielt Apple in het voorjaar, al gebeurde dat in het verleden vaak wel.

iPads wel toe aan opfrisser

Men hield dit jaar rekening met een eventueel evenement vanwege het grote aantal Apple-producten dat inmiddels toe is aan een opfrisbeurt. Die iPad Pro's zijn al ruim 500 dagen niet vernieuwd en de iPad Air is zelfs al twee jaar niet meer vernieuwd. En ook de MacBook Air stamt al van juli 2022, hoewel daar een jaar later nog een 15-inch variant aan werd toegevoegd.

De vernieuwingen zullen onder meer draaien om de nieuwe chip: de M3, die eind vorig jaar als eerste zijn intrede deed in de MacBook Pro. De nieuwe iPad Pro's zouden als eerste oled-schermen krijgen om ze verder te differentiëren van de iPad Air. Ook zou de Pro een nieuw Magic Keyboard en nieuw Apple Pencil krijgen. Van een vernieuwde iPad mini, inmiddels ruim 900 dagen voor het laatst vernieuwd, is in geruchten nog geen sprake.

De nieuwe Apple-apparaten worden eind maart of begin april geleverd, denkt Bloomberg.

Meer Apple en download de Bright-app, nu ook voor Android, en natuurlijk voor iOS.